ДУШАНУ БОЈИЋУ БРОНЗА НА ВАЛТЕР КУПУ

Душан Бојић је у миксу са Мартом Нововић ваздушним пиштољем освојио је бронзану медаљу на „Омладинском Валтер купу“. У категорији стрелаца до 18 година стандардном пушком Анђела Радојичић је освојила сребрну медаљу на „Великој награди Смедерева“, док је женска екипа „Смедерева“ и екипно заузела друго место.

Овогодишњи међународни турнир ваздушним оружјем Валтер Јут Куп (Wалтхер Yоутх Цуп), на стрелишту у Спортској хали у Смедереву, окупио је више од 200 стрелаца из шест европских земаља: Мађарске, Бугарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и наравно, Србије. Највећи успех од смедеревских стрелаца остварио је Душан Бојић у дисциплини ваздушни пиштољ. У микс тиму са Мартом Нововић из Стрељачке дружине „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца победили су бугарски тандем Мадлен Христову и Димитра Тодорова. У недељу је био једанаести појединачно, а у суботу у категорији до 20 година, на Великој награди Смедерева (Гранд Приx Смедерево), заузео је пето место. У дисциплини ваздушни пиштољ, од наших стрелаца, такмичили су се Петар Костић и Алекса Николић.
У дисциплини ваздушна пушка Анђела Радојичић је освојила сребрну медаљу у категорији стрелаца до 18 година, иза мађарске такмичарке Ане Тот. Трећа је била Лана Џонић из Стрељачког клуба „Младост“ из Инђије. Наше такмичарке су и екипно заузеле друго место. Са Анђелом у екипи су биле Наталија Јовановић и Лена Дренча. Боље од њих биле су такмичарке Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца, док су треће стрелкиње Стрељачке дружине „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца. Анђела Радојичић је наступала и првог дана такмичења у миксу пару са клупским другом Лазаром Суботићем. Изгубили су меч за бронзану медаљу од босанско-херцеговачког тандема Надина Омербашић и Матеј Рашић. Поред споменутих стрелаца ваздушном пушком на такмичењу су наступили још и наши Емилија Мартиновић, Кристина Радојичић, Лазар Младеновић и Андрија Живковић.
Највише медаља на Валтер Јут Купу освојили су стрелци из Србије, укупно дванаест, четири златне, две сребрне и шест бронзаних. Златне медаље освојили у дисциплини мешовитих парова Ива и Алекса Ракоњац, Елеонора Радуловић је била најбоља ваздушним пиштољем, а ваздушном пушком Алекса Ракоњац и Теодора Вукојевић. Две сребрне медаље освојиле су Олга Стојановић ваздушним пиштољем и Ања Кнежевић ваздушном пушком. Бронзана одличја освојили су микс тимови ваздушним пиштољем Нађа Мартиновић и Марко Нинковић и Марта Нововић и Душан Бојић, као и микс тим ваздушном пушком Анђела Стевановић и Стефан Аговић, а три бронзе појединачно ваздушним пиштољем Владимир Ћурчин и пушком Ђорђе Савић и Ања Поповић. Бугарска је освојила четири медаље, све четири у дисциплини ваздушни пиштољ. Златну појединачно Кирил Ушанли, сребрну Димитар Тодоров и микс Мариа Атанасова и Кирил Ушанли и бронзану појединачно Николаја Раденкова. Босна и Херцеговина се са Валтера враћа са две медаље, златном и сребрном. Златну је освојио микс тим пиштољем Софија Ракић и Иван Слијепчевић и бронзану у миксу пушком Надина Омербашић са мађарским такмичарем Балинтом Калманом. Мађарска такође, има две медаље ваздушном пушком. Сребрну Рац Арон, а бронзану Балинт Калман у миксу са босанско-херцеговачком такмичарком.
Главне награде турнира, за резултат најближи светском рекорду у категоријама јуниора и јуниорки, освојили су домаћи стрелци. Ваздушни пиштољ Валтер ел пи 500 (Wалтхер ЛП 500), уједно и први који је остао у Србији, освојила је Елеонора Радуловић из Стрељачког клуба Олимпик 011 из Београда, а пушку Валтер ел џи 400 (Wалтхер ЛГ 400) Алекса Ракоњац из Стрељачке дружине „Панчево 1813“.
Такмичења на смедеревском стрелишту настављају се већ овог викенда. У недељу ће се одржати прво коло Лиге централне Србије за млађе категорије у дисциплинама серијска ваздушна пушка, ваздушни пиштољ и стандардна ваздушна пушка, као и 18. Меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе“ у категоријама пионира и пионирки и општој категорији, серијском пушком.

СДН

фото: Телевизија Смедерево

 

Comments are closed.