КУГЛАЊЕ: НОВИ БОДОВИ „ТВРЂАВЕ“  

Куглаши Тврђаве газе све пред собом. Они су у 9. колу Прве српске лиге група „центар“ остварили трећу узастопну победу. Овога пута беспомоћна је била крагујевачка Шумадија која је на свом терену потучена са убедљивих 7:1 (3141:2939).

Шесторка у саставу Милосављевић, Роган,Стојковић, Жунац, М. Живковић и Д. Живковић, није дала ни промил наде домаћину да учини нешто више на овом мечу.

Посебно је надахнут био Жунац који је оборио 575 чуњева, надмашивши свог ривала за чак 118 чуњева. Такође је врло расположен за игру био и повратник у тим Стојковић, који је оборио 553 чуња, за 54 више од свог такмаца. Преостали део екипе је рутински одрадио свој део посла.

Ова три везана тријумфа донела су Тврђави место у горњем делу табеле, са великим шансама да у наредним колима приђу самом врху. Да није било неких лошијих партија и неочекиваних пораза у првом делу шампионата, Тврђава би се сигурно умешала у борбу за прво место што својим квалитетом, реално, и заслужује. Овако, Бакар из Бора је био неумољив у досадашњем току првенства, тако да је недостижан на првом месту.Једини „проблем“ и неизвестан меч Борани су имали управо против Тврђаве, који су на „мишиће“ решили у своју корист (5:3).

У сваком случају, ова сезона ће бити једно корисно искуство за наредну годину, када ће Тврђава сигурно „напасти“ пласман у виши ранг.

Звонко Жунац, један од најбољих играча Тврђаве у последње време, није крио задовољатво због нове победе:

-Лепо је када се побеђује. Сви су дали свој допринос. Овога пута сам ја остварио нешто бољи резултат, али ми имамо толико добрих играча да се никада не зна ко ће искочити. Најбитније од свега је да смо се вратили у форму после фрустрирајућег старта првенства. Одлично фукционишемо као тим, тако да су појединачна остварења мање важна. Покушаћемо да наставимо у овом ритму.

Куглаши Тврђаве у наредном колу, у градском дуелу који се не може назвати дербијем, одиграће меч против младе екипе Лештара којој ова сезона служи за стицање искуства.

У минулом колу, постигнути су следећи резултати:

Краљево – Милош Обилић 6:2, Ибар (Краљево) – Смедерево 6:2,Соко Штарк – Бакар 1:7, Лештар – Јагодина 2:6 и Шумадија – Тврђава 1:7.

Бакар је први са максималних 18 бодова, испред Краљева које има 14. Тврђава на петом и Смедерево на шестом месту имају по осам освојених бодова, док је Лештар последњи на табели без бодова.

 

У следећем колу састају се: Краљево – Ибар, Милош Обилић – Јагодина, Палилулац – Шумадија, Смедерево – Соко Штарк и Тврђава – Лештар.

П. Ј.

фото: КК „Тврђава“

 

 

 

 

 

Comments are closed.