ТРИ МЕДАЉЕ ЗА СРПСКЕ СТРЕЛЦЕ НА „ВАЛТЕР ОМЛАДИНСКОМ КУПУ“ У СМЕДЕРЕВУ

Српски стрелци су освојили три златне медаље на „Валтер омладинском купу“; којим је завршен митинг за млађе категорије одржан минулог викенда у Смедереву.

На „Валтер купу“ сви учесници су се надметали у апсолутној јуниорској конкуренцији, за разлику од Велике награде Смедерева, одржане дан раније, када су одржана посебна такмичења за узрасте до 20, до 18 и 16 година.

Сем три најсјајнија одличја, наши такмичари су стигли и до две специјалне награде „Валтер купа“– за најбоље резултате квалификација.

У конкуренцији јуниора тријумфовао је наш омладински репрезентативац Алекса Ракоњац (Панчево 1813). У узбудљивом дуелу за злато, надмашио је Мађара Арона Раца – 16:14. Трећи је био Ђорђе Савић (Око соколово).

Ракоњац је постигао најбољи резултат дана пушком у квалификацијама (резултат најближи светском рекорду) – 628,0 кругова и за то добио награду – пушку произвођача „Валтер“, спонзора турнира. Ракоњац је Смедрево напустио пуних руку најсјајнијих одличја, јер дан раније је тријумфовао на Великој награди Смедерева у конкуренцији стрелаца до 18 година, а победио је и у такмичењу микс парова.

Пиштољ за најбољи резултат основног дела „Валтер купа“ овим оружјем припао је Елеонори Радуловић (Олимпик 011), која је у квалификацијама погодила 569 кругова. Радуловићева је касније освојила и златну медаљу, испред Олге Стојановић („Алекса Дејовић“) и Бугарке Николаје Раденкове.

Пушком у такмичењу јуниорки тријумфовала је европска сениорска првакиња Теодора Вукојевић („Чика Мата“). Крагујевчанка је била убедљиво најпрецизнија у првој фази финала са 261,3 круга, а потом је у мечу за злато надмашила Ању Кнежевић (Нови Београд), трећа је била Ања Поповић из Партизана.

Кирил Ушанли (Бугарска) је био најбољи јуниор пиштољем, а медаљу за Србију донео је Владимир Ћурчин (Академац), освајач бронзе.

СДН

фото: Телевизија Смедерево и Стрељачка дружина Смедерево

 

 

Comments are closed.