ВИШЕ ОД 17.000 ПРИЈАВА МЛАДИХ ЗА ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“, СЛЕДИ ПОВЕЗИВАЊЕ СА ПОСЛОДАВЦИМА

У трећем циклусу програма „Моја прва плата“ конкурисало је више од 17.000 младих, од чега 60% жена, за око 12.000 радних позиција, које је понудило 7.500 послодаваца. Од данас почиње повезивање са потенцијалним послодавцима, током којег ће компаније селектовати најбоље кандидате, саопштено је из Националне службе за запошљавање.

У првој половини новембра кандидате бирају фирме из приватног сектора, а у другој послодавци из јавног сектора.

-Две недеље након повезивања, биће формиране коначне листе послодаваца и кандидата и доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs. У року од 15 дана од дана објављивања ових листи следи потписивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата. Кандидати ће ући у компаније у којима ће стицати своја прва радна искуства, неопходна знања и вештине најкасније до краја децембра – наведено је у саопштењу.

Програм „Моја прва плата“ траје девет месеци, а за то време Национална служба за запошљавање кандидатима са завршеном средњом школом месечно ће исплаћивати 25.000 динара, а онима са високим образовањем 30.000 динара.

Програм реализује Национална служба за запошљавање уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

„Моја прва плата“ се реализује од краја августа 2020. године и у два циклуса учествовало је скоро 18.000 младих и око 10.000 послодаваца. Програм омогућава подршку запошљавању млађих од 30 година, без радног искуства са најмање завршеном средњом школом.

Детаљније  информације доступне су на веб сајтовима: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

 

СДН

фото: Смедеревске новине 

 

 

Comments are closed.