„ВРЕДНОСТ ЖЕНЕ“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

Представа физичког театра „Вредност жене“ у продукцији београдског Базаарт-а и у режији Сунчице Милосављевић, биће изведена у Великој дворани Центра за културу Смедерево, у суботу, 22. октобра, су 20 сати. Представа претреса однос и (не)задовољство жене према личном успеху и друштвеној позицији, и однос друштва према (не)успеху жене данас. Заснована је на истраживању спроведеном на тему „Критеријуми и аспкти креирања појма успешне жене у Србији“, саопштавају организатору и додају да је улаз слободан.

Из ауторског тима Базаарта-а стиже следећа порука повод тематике обрађене у представи: „Вредност жене“ доводи и оно што (мислимо да) смо схватили у питање…Треба свако да нађе оно што га испуњава – да ли је то каријера, или родитељство, или помагање другима, или паре, или мир и хармонија, или кад му/јој роди чери парадјз из саксије… Успех је успети да се развијаш у сваком погледу, да досегнеш индивидуалност, не треба имати очекивања, треба радити, волети, треба расти, пратити свој пут, своје потребе, своје снове, свој унутрашњи глас… Схватили смо. У теорији. Е сад – ако свако има свој пут, зашто се и даље међусобно саплићемо? Вратимо се на почетак – сигурно смо нешто пропустили у какофонији гласова која намеће очекивања и од жена и од мушкараца. Још увек их слушамо док причају приче о некаквом идеалу успеха. Сви смо у истом сосу. „Вредност жене“ нуди Подршку, као вредност која нам је тренутно најпотребнија.“

Коаутори/извођачи су Наташа Милојевић, Мина Ћирић, Тамара Јеремић, Марко Нектан, драматургију потписује Мина Ћирић, истраживачица је Тамара Николић, костим и сценографија су дело Тамаре Јеремић, а аутор музике је Богдан Брудар.

Представа је подржана од стране Министарства културе и информисања и КЦ Магацина у Краљевића Марка. Програм се одржава у оквиру фестивала „На сопствени погон“ асоцијације Независна културна сцена Србије.

СДН

фото: ЦЗК Смедерево

 

Comments are closed.