СТРЕЉАШТВО: НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ НА ГРАДСКОМ ПРВЕНСТВУ ОСТВАРИЛА ЈЕ НАТАЛИЈА ЈОВАНОВИЋ

На Окружно школско такмичење у стрељаштву из Смедерева су се пласирали ученици основних школа „Др Јован Цвијић“ и „Иво Андрић“ из Радинца, Андрија Живковић и Кристина Радојичић појединачно, а екипно пионири школе „Димитрије Давидовић“ и пионирке „Бранислава Нушића“. У категорији средњих школа Никола Манојловић и Даница Стојановић, обоје ученици МФШ „Света Петка“, а екипно јуниори Техничке школе и јуниорке Гимназије, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

На ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, у организацији Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Смедереву и Стрељачке дружине „Смедерево“, јуче је одржано Градско школско такмичење серијском ваздушном пушком. Пионири су пуцали по 20, а омладинци 30 дијабола. Наступило је 75 стрелаца, већином чланова Стрељачке дружине „Смедерево. Победници по категоријама су остварили пласман на окружно школско првенство које ће се одржати 26. октобра на истом месту.

У конкуренцији пионира, победио је Андрија Живковић из Основне школе „Др Јован Цвијић“, сребррну медаљу освојио је Лука Вучковић из ОШ „Ђура Јакшић“ из Мале Крсне, а бронзану Ђорђе Радишић из ОШ „Јован Јовановић Змај“. Прво место екипно освојила је ОШ „Димитрије Давидовић“. У екипи су били Павле Пејов, Лазар Младеновић и Ђође Тирнанић. Друга је била екипа ОШ „Доситеј Обрадовић“ (Вељко Стокић, Филип Филиповић и Лазар Цојић). Треће место је освојила екипа ОШ „Бранко Радичевић“ (Лазар Симић, Алекса Динић и Душан Хамедовић). Такмичило се 38 пионира а шест школа је имало и екипе.

У категорији пионирки победила је Емилија Мартиновић из ОШ „Бранислав Нушић“. Друга је била њена школска другарица Јана Богосављевић. С обзиром да су обе чланице и победничке екипе, даље на окружно такмичење иде трећепласирана Кристина Радојичић из ОШ „Иво Андрић“ из Радинца. У екипи школе „Бранислав Нушић“ која је победила, била је још и Вера Дошлић. Друго место је заузела екипа ОШ „Бранко Радичевић“ (Кристина Стојановић, Богдана Величковић и Мара Стефановић). У овој категорији наступило је 12 пионирки, а две школе су имале екипе.

У конкуренцији јуниора најбољи је био Никола Манојловић из Медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“ и стекао право наступа на државном првенству. Друго место је заузео Лазар Суботић из Гимназије. Треће место освојио је Никола Ристић из Техничке школе. Екипно највише је показала Техничка школа која се пласирала на окружно првенство. У екипи су поред Ристића били још и Лука Миливојевић и Лазар Поповић. Друго место освојила је Гимназија (Лазар Суботић, Петар Костић и Филип Радојковић) а треће МФШ „Света Петка“. Са Манојловићем у екипи су били Иван Новаковић и Лазар Пантић. Наступило је 12 јуниора, док су три школе имале екипе.

Код јуниорки најбољи резултат је остварила Наталија Јовановић из Гимназије. И преостале две чланице екипе Гимназије, која је тријумфовала екипно, заузеле су друго и треће место: Сара Војиновић и Сара Ђурић, па је право наступа на окружном првенству стекла четвртопласирана Даница Стојановић, ученица школе „Света Петка“. Друго место екипно заузела је Економско-трговинска школа (Анастасија Аксић, Анђела Станојевић и Сташа Бранежац). Трећа је била МФШ „Света Петка“, а у екипи са Стојановићевом су биле Марија Марковић и Вишња Николић. Наступило је 13 јуниорки, док су три школе имале екипе.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.