КУГЛАЊЕ: ПОБЕДА „ТВРЂАВЕ“

Након прве половине јесењег дела шампионата Прве српске лиге група „центар“, куглаши Тврђаве заузимају место у средини табеле.

Неколико непријатних пораза коштали су прошлогодишњег прволигаша бољег пласмана. Ипак, тријумф у последњој првенственој утакмици против „Ибра“ из Краљева на домаћем терену резултатом 5:3 (3129:3080), даје наду у боље резултате у наставку лигашког такмичења.

У више него узбудљивом мечу, победе за домаћи тим забележили су Жунац, Милосављевић и Драган Живковић, док су поразе од својих ривала претрпели Саша Милошевић (Миленковић), Роган и Мицковски. Укупан учинак смедеревских куглаша (49 оборених чуњева више од Краљвчана) на крају је пресудио да Тврђава убележи важне бодове, а „Ибар“ први пораз.

Жунац и Милосављевић су декласирали своје ривале, док је Драган Живковић показао карактер у „последњој руци“, бацио је како зна и уме и донео свом тиму други бод и велику радост.

Иако домаћи тим, генерално гледано, није одиграо на нивоу својих „горњих“ могућности, то је овога пута било довољно за победу. Треба очекивати да ће овај резултат бити јак подстрек за наставак првенства и да ће Тврђава почети у низу да остварује резултате које сви прижељкују.

Задовољство није крио ни Ђорђе Кларић, председник клуба:

-Коначно да разбијемо малер. Три меча смо изгубили минималним резултатом, ред је био да нам се негде врати. Имали смо прилично тежак распоред у овом делу шампионата, али смо и поред тога очекивали више бодова на свом конту. Важно је да се добро тренира и сигуран сам да ћемо ући у победнички серију.

Након шест одиграних кола, Тврђава заузима шесто место на табели са четири освојена бода, а следи гостовање београдском „Соко Штарку“.

Екипа „Смедерева“ је у овом колу, упркос снажном отпору, поражена од фаворизованог „Бакра“ у Бору, док је дебитант „Лештар“ био слободан минулог викенда.

Ево свих резултата: Тврђава – Ибар 5:3, Милош Обилић (Бг) – Шумадија (Кг) 7:1, Палилулац (Ниш) – Краљево 2:6, Бакар – Смедерево 6:2 и Јагодина – Соко Штарк 6:2.

На табели са максималним учинком из шест кола води Бакар из Бора, испред Краљева које такође није доживело пораз у досадашњем току шампионата, али има утакмицу мање од Борана. Лештар је на зачељу табеле, без бодова..

Парови следећег кола: Соко Штарк – Тврђава, Краљево – Бакар, Смедерево – Милош Обилић, Ибар – Палилуац и Шумадија – Лештар.  

 

                                                                                                                                     П. Ј.

фото: Куглашки клуб „Тврђава“ 

 

Comments are closed.