ХУМАНИТАРНИ БАЗАР НА ТРГУ

Друштво за церебралну парализу, Удружење “ЕМ-ЕС Платформа” и Удружење параплегичара нашег града организовали су у петак, на Градском тргу, заједничку продајну изложбу радова насталих на креативним радионицама у оквиру активности ових удружења.

-Окупили смо се овде да одрадимо хуманитарни базар за наше чланове којима је неопходна помоћ у новцу за даље лечење. Удружили смо се како бисмо сакупили што више средстава за њихово даље лечење, а самим тим, чинимо да се чланови и чланице наших удружења баве нечим другим, да не седе код куће, да су активни. Ми смо доста активни и у спорту, али за оне који не могу да се баве спортом, постоји могућност да се баве креативним радом. То нам је главни окидач и сматрам да смо успели и да потрудићемо се да то буде још масовније.  За наше чланове радионице су веома важне. Једна радионица, која окупи наше чланове, то је као психотерапија, ту је позитивна енергија, сви смо ту, и не можете да замислите шта су све људи спремни и у могућности да ураде, а то је све што ово можете да видите – каже Драгана Шулкић из Удружења параплегичара Смедерево.

Надају се да ће им локална самоуправа и други надлежни помоћи и обезбедити простор како би могли да организују заједничке радионице удружења на једном месту. Каже да се уједно, чланови свих удружења особа са инвалидитетом боре за остваривање својих права.

-Треба да чују и остали да ми постојимо, да смо ту. Боримо се и за наш град без баријера, и за остала наша права. Свакодневно се суочавамо са проблемима, али полако, корак по корак, има напретка – додаје наша саговорница.

Намера свих удружења је и да у наредном периоду организују овакве или сличне акције, којима се спаја лепо и корисно, а што је најважније, омогућава помоћ њиховим члановима.

И.С.

фото: Смедеревске новине 

 

Comments are closed.