ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ ТРОЈИЦИ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ПРЕБИЈАЊЕ У МИХАЈЛОВЦУ

По налогу Основног јавног тужилаштва у Смедереву, а због постојања основане сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање, за које је запрећена казна затвора од шест месеци до пет година, одређено је задржавање према М.Ж. (1983.), М.Р. (1991.) и С.Ж. (1990.).

-Осумњиченима се ставља на терет да су дана 01.10.2022. године, око 4 часа и 15 минута, у близини млина „Матејић“ на локалном путу Михајловац-Раља, оштећенима М.И. и Б.Н. нанели више удараца ногама и рукама, од којих су оштећени задобили телесне повреде, те да су истом приликом чврстим предметом оштетили путничко моторно возило у власништву једног од оштећених лица. Овом догађају је претходила дужа вербална расправа у локалном угоститељском објекту у Михајловцу. Заменик јавног тужиоца је управо саслушао осумњичене осумњичене и судији за претходни поступак поднео предлог за одређивање притвора због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке. У даљем току поступка биће прикупљени докази на основу којих ће се утврдити тачне околности под којима се догаћај одиграо, при чему ће од нарочитог значаја бити даљи ток догађаја тог истог јутра – наводи се у саопштењу објављеном на сајту Основног јавног тужилаштва-

Наиме, како се додаје у саопштењу, непосредно након описаног догађаја, из за сада неутврђених разлога, управо на оштећеног М.И, који се том приликом кретао  левом коловозном траком, налетело је путничко моторно возило којим је управљао М.Ж. (1993.).

-Оштећени М.И. је због задобијених тешких телесних повреда пребачен на Клинички центар у Београду, где му је након хируршке интервенције одстрањена слезина, а због многобројних повреда у виду прелома се за сада налази у вештачкој коми, а на основу резултата истраге биће утврђено да ли се описани догађаји налазе у узрочно-последичној вези као и тачни узроци настанка претрпљених повреда, о чему ће јавност бити благовремено обавештена – закључује се и саопштењу ОЈТ Смедерево.

СДН

фото: Смедеревске новине 

 

Comments are closed.