ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ: ПУТОПИСНО ПРЕДАВАЊЕ О ПЕРУУ

Узбудљиви и надахњујући Перу ће у оквиру путописног предавања приближити публици путописац, фотограф и професор уметности и дизајна са историјом уметности, Ивана Дукчевић, која у ризници својих искустава везаних за путовања широм света, има и она која су стечена током боравка у овој очаравајућој земљи. Програм ће се одржати у уторак, 4. октобра са почетком у 19 сати, у Концертној дворани Центра за културу Смедерево, а улаз је слободан.

Прича о Перуу биће богато илустрована бројним фотографијама са путовања које су направљене на различтим локацијама у Перуу. Културно и историјско наслеђе, тековине древних цивилизација, монументални пејзажи, природне лепоте, свакодневни живот људи у земљи у којој се налазе моћни Анди, Мачу Пикчу, у којој је изнедрен чувени „Кондоров лет“…биће представљени присутнима. Заинтересовани ће моћи да купе књигу Иване Дукчевић „Уметност путовања II“.

Ивана Дукчевић рођена је у Београду, где је завршила Факултет примењених уметности и дизајна. Од када зна за себе, путује. Љубав према фотографији и уметничку црту наследила је од оца, који је од њеног најранијег детињства фотографисао и слике правио у кућној лабораторији за израду црно-белих фотографија, док је љубав према путовањима наследила од мајке. Ивана је аутор преко стотину путописа за велики број штампаних и онлајн магазина, и дванаест књига у форми туристичких водича, чији је аутор текста и фотографија. Аутор је две књиге путописа „Уметност путовања 1 и 2“, које су објавили Самиздат Б92 и МедиаСфера. Њене путописе и фотографије објављују National Geographic / Србија, Јавни сервис, Политика (Политикин магазин), а њена фотографија каријатида у Атини, добила је Прву награду Народног музеја у Београду на конкурсу за Најбољу археолошку фотографију. Коаутор је последњег издања књиге-водича о Србији на енглеском језику, у издању британског издавача Bradt Travel Guides.. Добитник је награде за дизајн Музеја примењених уметности у Београду, на Октобарском салону. До сада је у Београду и остатку Србије одржала велики број предавања о својим путовањима, праћена ауторским фотографијама. Аутор је интернет страница (Фејсбук и Инстаграм) Уметност путовања https://umetnostputovanja.rs/

Ради као професор уметности и дизајна са историјом уметности, у две интернационалне средње школе у Београду, где предаје на енглеском језику.

СДН

фото: ЦЗК

 

Comments are closed.