ОДРЖАНА ПРВА „РАДИНАЧКА ГУЛАШИЈАДА“

„Радиначка гулашијада“, први пут организована протеклог викенда на Радиначким багерима, окупила је 10 екипа и велики број посетилаца. Организатор манифестације је Ловачка секција Удружења спортских риболоваца Радинац.

-Идеја је потекла из чињенице да као ловци имамо много пријатеља из разних удружења из других градова и места, попут Панчева, Смедерева, Камнедола… Људи су били заинтересовани, окупили смо се овде и организовали ову прву „Гулашијаду“. И код грађана, који нису чланови наше секције, интересовање је било велико, тако да ни њима нисмо желели да ускратимо могућност учешћа и такмичења. Број од 10 пријављених екипа је, према нашој оцени, добарза први пут. Припрема јела траје од 9 до 14, након тога следи оцена квалитета гулаша од стране судија који су висококвалификовани кадрови. Надам се да ће ово постати традиција, да сваке године на овом месту организујемо „Гулашијаду“, јер је људима неопходан бег у природу – каже Стефан Ђорђевић, организатор.

Процене најукуснијег јела дале су стручне судије – професори кулинарства и кувари, а прво место освојио је Сибин Станковић, који је и понео пехар намењен најбољим такмичарима.

-Позван сам да учествујем и радо сам се одазвао, драго ми је што је ова манифестација започела ове године. Учествоваћу радо и у наредним годинама. А ово је само један од многих гулаша које сам скувао током претходних година – истиче Станковић.

Атмосфером прве „Радиначке гулашијаде“ били су задовољни и организатори и учесници.

-Вишедеценијски сам ловац и радо учествујем у оваквим манифестацијама, где год да се организују, трудимо се да присуствујемо и учествујемо. Данас нас је време изузетно послужило. Ово у Радинцу, у нашем комшилуку је фантастично организовано. Задовољан сам и срећан кад се погледа ова слика. Ово је прва манифестација, надам се да ће да постане традиција и да ћемо сваке године овде да се виђамо и дружимо – каже Илија Маринковић из Вранова.

Наредно окупљање истим поводом већ је најављено, са жељом да “Радиначка гулашијада” прерасте у традиционалну манифестацију која из године у годину имати све више учесника и посетилаца.

Ј.В.

фото: Телевизија Смедерево

 

Comments are closed.