ТАКТИЧКО-ТЕХНИЧКИ ЗБОР ОДЕЉЕЊА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Поводом Дана Сектора за ванредне ситуације Министрарства унутрашњих послова и славе свих ватрогасаца-спасилаца, припадници Ватрогасно-спасилачке чете Одељења за ванредне ситуације у Смедереву извели су тактичко-технички збор на простору у Шалиначкој улици.

-Наше одељење је у склопу обележавања Дана сектора организовало више активности. Најпре смо прославили славу у суботу, затим у понедељак у Смедеревској Паланци је био дан отворених врата. У одељење ватрогасне јединице у Паланци дошла деца из вртића „Плави чуперак“ где су се дружили са нашим ватрогасцима. Потом је у Великој Плани организована јавно-показна вежба у једној стамбеној згради. Данас смо у Смедереву најпре имали едукацију деце у ОШ „Бранислав Нушић“ и након тога овај техничко-тактички збор – наводи Јадранка Вуковић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Смедереву.

Осим показне вежбе, приказан је и део возила и опреме, међу којима су мердевине које могу да достигну висину од 35 метара и мало треретно возило за гашење пожара у шумским пределима.

Смедеревски ватрогасци учествоваће у суботу на завршној свечаности обележавања Дана Сектора на Ади Циганлији. Дан је установљен 17. септембра, када је 2009. године одлуком Владе Републике Србије, настао Сектор за ванредне ситуације, као јединствена служба за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама.

И.С.

фото: Смедеревске новине 

 

 

Comments are closed.