KUGLANJE: PRVI BODOVI ZA „TVRĐAVU“

Drugo kolo šampionata Prve srpske lige grupa „centar“, donelo je prvu pobedu kuglašima Tvrđave. Nakon uzbudljive borbe, oni su na domaćem terenu uspeli da slome otpor „Paliluca“ iz Niša i zabeleže važan trijumf – 6:2 (3249:3079).

Dragan Rogan i Dragan Živković su ubedljivo savladali svoje rivale i to je donelo prevagu u konačnom rezultatu. Rogan je svog protivnika nadigrao sa 71 oborenim čunjem više, dok je njegov imenjak Živković, nakon sjajne partije, deklasirao rivala rezultatom 566:475.

U ostalim duelima viđena je kvalitetna i vrlo neizvesna borba.

Mickovski i Milan Živković su protiv Čelebića i Dinića, u početnom paru, ostvarili pobede u „hičkokovskim“ završnicama. Mickovski je slavio sa jedanaest, a M. Živković sa samo pet poena viška! Ipak, to je bilo više nego dovoljno za početnih 2:0. Mickovski je ostvario odličan rezulat – 564 oborena čunja. Ako se od tako prekaljenog kuglaša i očekuju visoki dometi, više nego raduje sjajan nastup Milana Živkovića koji je, iako prilično neiskusan kada je reč o takmičarskim mečevima, uspeo da ostvari obe pobede u početna dva kola. To samo dokazuje da vredan rad i trud, kao i zdrava konkurencija, uvek daju rezultata.

U odnosu na ovaj, možda su još uzbudljiviji bili dueli Milosavljevića protiv Lazića i Žunca protiv Milića. Domaćim igračima, Milosavljeviću i Žuncu, je u samom finišu popustila koncentracija što su Nišlije iskoristile i slavile sa sedam, odnosno samo četiri čunja viška na svom kontu. Ipak, to nije uticalo na konačan skor utakmice.

Ono što raduje, čini se, jeste stabilna forma gotovo svih kuglaša Tvrđave i, ukoliko uspeju da je podignu za još jedan nivo više, mogli bi ozbiljno da se umešaju u borbu za sam vrh tabele, zajedno sa ekipama Kraljeva i „Bakra“ iz Bora koje važe za prve favorite prvenstva.

Već u narednom kolu, Tvrđavu očekuje najozbiljniji ispit – gostovanje u Boru i ovaj susret pokazaće trenutan odnos ove dve ekipe. Ipak, taj meč sigurno neće biti presudan i ništa neće rešiti jer je dugo prvenstvo i biće još mnogo uzbudljivih utakmica.

U ovom kolu viđen je i međusobni duel Leštara i Smedereva, preostale dve smederevske ekipe u ovom rangu, a pobedu rezultatom 7:1 odneli su igrači najstarijeg ovdašnjeg kuglaškog kluba. Sledećeg vikenda, Smederevo dočekuje Jagodinu i nada se novim bodovima, dok se mlađani kuglaši Leštara nemaju čemu nadati u Kraljevu, ali će sasvim sisgurno imati šta da nauče od tamošnjeg istoimenog tima.

U ostalim utakmicama ovog kola, Kraljevo je slavilo protiv Šumadije u Kragujevcu takođe sa 7:1, dok je Bakar do nogu potukao Jagodinu rezultatom 8:0.  Odložen je meč beogradskih ekipa –  „Miloša Obilića“ i „Soko štarka“.

Na tabeli, trenutno, prvu poziciju zauzima „Bakar“ sa maksimalnim učinkom u prva dva kola, u sredini se nalaze Tvrđava i Smederevo sa po dva osvojena boda, dok je Leštar na začelju bez bodova.

                                                                                                                   P. J.

foto: KK „Tvrđava“

 

 

 

 

Comments are closed.