КУГЛАЊЕ: ПРВИ БОДОВИ ЗА „ТВРЂАВУ“

Друго коло шампионата Прве српске лиге група „центар“, донело је прву победу куглашима Тврђаве. Након узбудљиве борбе, они су на домаћем терену успели да сломе отпор „Палилуца“ из Ниша и забележе важан тријумф – 6:2 (3249:3079).

Драган Роган и Драган Живковић су убедљиво савладали своје ривале и то је донело превагу у коначном резултату. Роган је свог противника надиграо са 71 обореним чуњем више, док је његов имењак Живковић, након сјајне партије, декласирао ривала резултатом 566:475.

У осталим дуелима виђена је квалитетна и врло неизвесна борба.

Мицковски и Милан Живковић су против Челебића и Динића, у почетном пару, остварили победе у „хичкоковским“ завршницама. Мицковски је славио са једанаест, а М. Живковић са само пет поена вишка! Ипак, то је било више него довољно за почетних 2:0. Мицковски је остварио одличан резулат – 564 оборена чуња. Ако се од тако прекаљеног куглаша и очекују високи домети, више него радује сјајан наступ Милана Живковића који је, иако прилично неискусан када је реч о такмичарским мечевима, успео да оствари обе победе у почетна два кола. То само доказује да вредан рад и труд, као и здрава конкуренција, увек дају резултата.

У односу на овај, можда су још узбудљивији били дуели Милосављевића против Лазића и Жунца против Милића. Домаћим играчима, Милосављевићу и Жунцу, је у самом финишу попустила концентрација што су Нишлије искористиле и славиле са седам, односно само четири чуња вишка на свом конту. Ипак, то није утицало на коначан скор утакмице.

Оно што радује, чини се, јесте стабилна форма готово свих куглаша Тврђаве и, уколико успеју да је подигну за још један ниво више, могли би озбиљно да се умешају у борбу за сам врх табеле, заједно са екипама Краљева и „Бакра“ из Бора које важе за прве фаворите првенства.

Већ у наредном колу, Тврђаву очекује најозбиљнији испит – гостовање у Бору и овај сусрет показаће тренутан однос ове две екипе. Ипак, тај меч сигурно неће бити пресудан и ништа неће решити јер је дуго првенство и биће још много узбудљивих утакмица.

У овом колу виђен је и међусобни дуел Лештара и Смедерева, преостале две смедеревске екипе у овом рангу, а победу резултатом 7:1 однели су играчи најстаријег овдашњег куглашког клуба. Следећег викенда, Смедерево дочекује Јагодину и нада се новим бодовима, док се млађани куглаши Лештара немају чему надати у Краљеву, али ће сасвим сисгурно имати шта да науче од тамошњег истоименог тима.

У осталим утакмицама овог кола, Краљево је славило против Шумадије у Крагујевцу такође са 7:1, док је Бакар до ногу потукао Јагодину резултатом 8:0.  Одложен је меч београдских екипа –  „Милоша Обилића“ и „Соко штарка“.

На табели, тренутно, прву позицију заузима „Бакар“ са максималним учинком у прва два кола, у средини се налазе Тврђава и Смедерево са по два освојена бода, док је Лештар на зачељу без бодова.

                                                                                                                   П. Ј.

фото: КК „Тврђава“

 

 

 

 

Comments are closed.