BALKANSKO PRVENSTVO U VESLANJU: LAZARU ZLATO, JOVANU SREBRO, MILKI I MILICI BRONZA

Posle prvog takmičarskog dana na Balkanskom prvenstvu u veslanju za kadete i juniore, koje se održava u Višegradu, veslači Smedereva osvojili su tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Dobar takmičarski dan najavio je Lazar Živanović koji sa Markom Marićem iz Danubiusa osvojio zlatnu medalju u kadetskom dubl skulu. Naša posada je, posle odlično odveslane trke, bila bolja od drugoplasiranih Rumuna i trećeplasiranih Turaka. Lazarovo zlato je prvo najsjajnije odličje koje je osvojio neki kadet Veslačkog kluba Smederevo u 21. veku.

Milica Mladenović i Milka Zdjelar su samo desetak minuta kasnije donele našoj reprezentaciji i klubu bronzanu medalju u četverac skulu u konkurenciji juniorki. Prvo mesto pripalo je posadi Rumunije, a srebro veslačicama Grčke.

Tačku na, više nego, uspešan takmičarski dan, smederevskih veslača stavio je Jovan Marinković u posadi osmerca sa kormilarom u konkurenciji kadeta. Prvo mesto pripalo je osmercu Turske, a drugo posadi Grčke.

Veslači Smedereva imaće sutra još tri prilike da uvećaju riznicu medalja sa Balkanskog prvenstva. Milka Zdjelar veslaće u skifu za juniorke, Jovan Marinković u kadetskom dvojcu i Lazar Živanović u kadetskom četverac skulu.

SDN

foto: Veslački klub Smederevo

 

Comments are closed.