БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У ВЕСЛАЊУ: ЛАЗАРУ ЗЛАТО, ЈОВАНУ СРЕБРО, МИЛКИ И МИЛИЦИ БРОНЗА

После првог такмичарског дана на Балканском првенству у веслању за кадете и јуниоре, које се одржава у Вишеграду, веслачи Смедерева освојили су три медаље, по једну златну, сребрну и бронзану.

Добар такмичарски дан најавио је Лазар Живановић који са Марком Марићем из Данубиуса освојио златну медаљу у кадетском дубл скулу. Наша посада је, после одлично одвеслане трке, била боља од другопласираних Румуна и трећепласираних Турака. Лазарово злато је прво најсјајније одличје које је освојио неки кадет Веслачког клуба Смедерево у 21. веку.

Милица Младеновић и Милка Здјелар су само десетак минута касније донеле нашој репрезентацији и клубу бронзану медаљу у четверац скулу у конкуренцији јуниорки. Прво место припало је посади Румуније, а сребро веслачицама Грчке.

Тачку на, више него, успешан такмичарски дан, смедеревских веслача ставио је Јован Маринковић у посади осмерца са кормиларом у конкуренцији кадета. Прво место припало је осмерцу Турске, а друго посади Грчке.

Веслачи Смедерева имаће сутра још три прилике да увећају ризницу медаља са Балканског првенства. Милка Здјелар веслаће у скифу за јуниорке, Јован Маринковић у кадетском двојцу и Лазар Живановић у кадетском четверац скулу.

СДН

фото: Веслачки клуб Смедерево

 

Comments are closed.