NOVIH 17 STRELACA

Kontrolnim mečom i podelom medalja i diploma za najuspešnije, kao i sertifikata o završenoj obuci na serijskoj vazdušnoj pušci, poslednjeg dana školskog raspusta, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali, završena je Letnja Škola streljaštva Streljačke družine „Smederevo“. Od upisanih 23 školu je završilo 17 polaznika, uzrasta od 8 do 16 godina, iz svih gradskih osnovnih škola i jedne srednje, kao i iz Vučaka, Kolara i Kovina.

Polaznici Škole streljaštva, po tradiciji, na kraju obuke imali su kontrolni meč, nakon koga su najuspešnijima dodeljene medalje i diplome. Strelci su bili podeljeni u dve grupe u kojima su se zajedno takmičili učenici osnovnih škola u stojećem i sedećem stavu. U stojećem stavu najbolji je bio Mihajlo Todorović iz Osnovne škole „Dimitrije Davidović“. Srebrna i bronzana medalja pripale su učenicima OŠ „Branko Radičević“: Pavlu Banjaninu i Luki Saviću. U sedećem stavu zlatnu medalju osvojio je Vuk Živković iz OŠ „Dimitrije Davidović“, srebrnu Pavle Đorđević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ a bronzanu Pavle Pejčić, još jedan učenik OŠ „Branko Radičević“. Takmičilo se 8 strelaca u stojećem i 7 u sedećem stavu u kategoriji učenika osnovnih škola. Dvoje polaznika nije prisustvovalo kontrolnom treningu.

Obe grupe polaznika Letnje Škole streljaštva nastavljaju sa redovnim treninzima u SD „Smederevo“. Strelci u stojećem stavu učestvovaće u Smederevskoj letnjoj ligi u streljaštvu, koja će biti završena do kraja septembra.

U toku je upis novih polaznika Jesenje škole streljaštva u sezoni 2022/23. Zainteresovani, uzrasta od 9 do 15 godina, mogu se prijaviti na strelištu u Sportskoj hali „Smederevo“, svakog radnog dana od 18 do 20 časova ili putem fejsbuk i instagram profila družine ili telefonom na 065/506-7770, 061/666-9235 i 065/231-0622.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

 

Comments are closed.