НОВИХ 17 СТРЕЛАЦА

Контролним мечом и поделом медаља и диплома за најуспешније, као и сертификата о завршеној обуци на серијској ваздушној пушци, последњег дана школског распуста, на ваздушном стрелишту у Спортској хали, завршена је Летња Школа стрељаштва Стрељачке дружине „Смедерево“. Од уписаних 23 школу је завршило 17 полазника, узраста од 8 до 16 година, из свих градских основних школа и једне средње, као и из Вучака, Колара и Ковина.

Полазници Школе стрељаштва, по традицији, на крају обуке имали су контролни меч, након кога су најуспешнијима додељене медаље и дипломе. Стрелци су били подељени у две групе у којима су се заједно такмичили ученици основних школа у стојећем и седећем ставу. У стојећем ставу најбољи је био Михајло Тодоровић из Основне школе „Димитрије Давидовић“. Сребрна и бронзана медаља припале су ученицима ОШ „Бранко Радичевић“: Павлу Бањанину и Луки Савићу. У седећем ставу златну медаљу освојио је Вук Живковић из ОШ „Димитрије Давидовић“, сребрну Павле Ђорђевић из ОШ „Јован Јовановић Змај“ а бронзану Павле Пејчић, још један ученик ОШ „Бранко Радичевић“. Такмичило се 8 стрелаца у стојећем и 7 у седећем ставу у категорији ученика основних школа. Двоје полазника није присуствовало контролном тренингу.

Обе групе полазника Летње Школе стрељаштва настављају са редовним тренинзима у СД „Смедерево“. Стрелци у стојећем ставу учествоваће у Смедеревској летњој лиги у стрељаштву, која ће бити завршена до краја септембра.

У току је упис нових полазника Јесење школе стрељаштва у сезони 2022/23. Заинтересовани, узраста од 9 до 15 година, могу се пријавити на стрелишту у Спортској хали „Смедерево“, сваког радног дана од 18 до 20 часова или путем фејсбук и инстаграм профила дружине или телефоном на 065/506-7770, 061/666-9235 и 065/231-0622.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.