ФСС ДОНИРАО ОПРЕМУ КЛУБОВИМА ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

У смедеревској Градској управи организована је додела спортске опреме коју је Фудбалски савез Србије обезбедио за Фудбалски савез Подунавског округа. Пакети донације садрже дресове, шортсеве, штуцне и лопте, а уручени су представницима 64 клуба.

-Први пут у историји у овом обиму клубови Подунавског округа добиће опрему. Ми као град изузетно водимо рачуна о спорту, знате и сами да и ја потичем из фудбала. Град за фудбалске клубове одваја негде око 84 милиона динара, што је трећина укупног буџета намењеног за спорт. Овај вид подршке Фудбалског савеза много значи свим клубовима, посебно онима који се налазе у нижим ранговима такмичења. Као што знате, са ових терена, када су у питању Смедерево и Подунавски округ, имамо доста играча који су направили каријере, издвоји бих најбољег стрелца репрезентације Србије Александра Митровића, који је управо на једном од тих терена, 10 километара одавде и направио своје прве фудбалске кораке – рекао је градоначелник Јован Беч, који је уједно и председник Фудбалског савеза за Подунавски округ, пожелевши репрезентацији и савезу много успеха на предстојећем Светском првенству и у будућем раду.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије ЈОван Шурбатовић пренео је орисутнима поздраве остатка руководства који није дошао у Смедерево, посебно селектора Драгана Стојковића Пиксија и спортског директора Стевана Дике Стојановића.

-Ово је једна у низу великих акција Фудбалског савеза Србије којом желимо да поручимо да је фудбал једанко важан на сваком делу територији Србије, у свакој општини, у сваком селу, исто онолико колико и онај репрезентативни. Година за нама је уједно можда и једна од најуспешнијих у историји српског фудбала, на два месеца смо од почетка Светског првенства у Катару, то је друго Светско првенство у низу на које смо обезбедили пласман. Фудбалски клубови на европској сцени постижу запажене резултате, од следеће сезоне имамо директног учесника у Лиги шампиона, пет учесника у  европским куповима. Сви смо ми једна фудбалска фамилија, највећа спортска породица у Србији, када фудбалери постижу врхунске резултате онда се цела нација радује, и много је важно да остваримо добар резултат на Светском првенству. Оно друго што нам је посебно важно јесте да фудбал равномерно развијамо како на професионалном, тако и на аматерском нивоу – рекао је Шурбатовић.

Додао је и да је Савез прошле године започео са решавањем проблема у српском фудбалу.

-Ухватили смо се у коштац са многим неправилностима у српском фудбалу, започели тешке и корените реформе, и мислим да је претходна сезона модел како професионални фудбал, Супер лига и Прва лига треба у будућности да изгледају, ту пре свега мислим на поштено суђење, регуларне утакмице и повратак публике на стадионе. То желимо у лигама и у аматерским ранговима, да имамо „чист“ фудбал – додао је Шурбатовић.

Похвалио је однос локалне самоуправе Смедерево која значајна средства одваја за фудбал, што, како каже, није уобичајена пракса за друге градове и општине и најавио помоћ ФСС-а у изградњи и обнови фудбалске инфраструктуре.

-Оно што је за нас било изненађење и на чему заједно треба да радимо је чињеница да је инфраструктура у све три локалне самоуправе Подунавског округа у јако лошем стању, да немате ниједан терен са вештачком травом, да једно Смедерево, односно Сартид како се раније звао, који је играо европске утакмице, нема помоћни терен. О томе ћемо детаљније разговарати, знамо да је проблем са влсаништвом и да је тешко доћи до парцела, али ми ћемо као ФСС да помогнемо да, када се стекну услови да уђемо у неку заједничку инвестицију, да покренемо инфраструктуру на овом подручју – истакао је он.

Уручењу донације присуствовали су и Ненад Бјековић, заменик председника Фудбалског савеза Србије, Раде Поповић, генерални секретар и Ненад Курчубић, технички секретар Фудбалског савеза региона Западне Србије.

Ј.В.

фото: Смедеревске новине 

 

Comments are closed.