STRELJAŠTVO: TRI PRVA MESTA PALANCI, JEDNO SMEDEREVU

U trećem kolu druge Smederevske letnje lige u streljaštvu, u kategoriji pionira najbolji je bio Luka Vučković iz Smedereva, a u kategoriji pionirki Helena Petrović iz Smederevske Palanke. Palančani su imali i najboljeg juniora i juniorku.

U trećem kolu druge Smederevske letnje školske lige u streljaštvu, serijskom vazdušnom puškom, koje je održano juče na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, ponovo se okupilo oko 50 strelaca iz osnovnih i srednjih škola, učlanjenih u streljačke družine iz Smedereva, Smederevske Palanke i Glibovca. Najviše uspeha imali su gostujući takmičari.
U, najbrojnijoj, kategoriji pionira pobedio je Luka Vučković iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Male Krsne. Drugi je bio Pavle Pejov iz OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva, a treći Filip Filipović iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Smedereva.
Kod pionirki najbolja je bila Helena Petrović iz OŠ „Akademik Radomir Lukić“ iz Smederevske Palanke, druga je Sofija Stanojević iz OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca, a treća Teodora Savić iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke.
U kategoriji juniora rezultat dana – 184 kruga, postigao je Marko Stojković iz MEŠ „Goša“ iz Smederevske Palanke. Drugi je bio Vladimir Radivojević iz Gimnazije iz Velike Plane, a treći Strahinja Blagojević.
U kategoriji juniorki ponovo je bila najbolja Anđela Stevanović iz Srednje škole „Žikica Damnjanović“ iz Smederevske Palanke, Sara Đurić iz Gimnazije Smederevo bila je druga, a treća Katarina Pavlović iz EUŠ „Vuk Karadžić“ iz Smederevske Palanke.
Ekipno, u kategoriji pionira, učenici OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva buli su prvi. Ekipa je bila u sastavu Pavle Pejov, Đorđe Tirnanić, Mihajlo Todorović. Druga je ekipa OŠ „Dositej Obradović“ iz Smedereva – Filip Filipović, Lazar Cojić, Veljko Stokić. U kategoriji pionirki OŠ „Branko Radičević“ iz Smedereva je bila prva – Kristina Stojanović, Mara Stefanović i Marija Đorđević.
Posle tri kola u kategoriji pionira prva tri mesta zauzimaju Filip Filipović, Luka Vučković i Đorđe Radišić (OŠ „J. J. Zmaj“ Smederevo). Kod pionirki Helena Petrović, Kristina Stojanović (OŠ „Branko radičević“ Smederevo i Una Markićević (OŠ „J. J. Zmaj). Strahinja Blagojević je prvi u kategoriji juniora, drugi je Marko Stojković a treći Nikola Ristić iz smederevske Tehničke škole. Anđela Stevanović je najbolja juniorka, druga je Sara Đurić, a treća Katarina Pavlović . Ekipno kod pionira škola „Dositej Obradović“ vodi, „Dimitrije Davidović“ je druga, a „Heroj Ivan Muker“ treća. Kod pionirki ekipno OŠ „Branko Radičević“ je u vođstvu, OŠ „Heroj Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke je na drugom mestu.
Liga ima pet kola, a tri najbolja rezultata računaće se za generalni plasman. Liga se završava krajem leta.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

 

Comments are closed.