СТРЕЉАШТВО: ТРИ ПРВА МЕСТА ПАЛАНЦИ, ЈЕДНО СМЕДЕРЕВУ

У трећем колу друге Смедеревске летње лиге у стрељаштву, у категорији пионира најбољи је био Лука Вучковић из Смедерева, а у категорији пионирки Хелена Петровић из Смедеревске Паланке. Паланчани су имали и најбољег јуниора и јуниорку.

У трећем колу друге Смедеревске летње школске лиге у стрељаштву, серијском ваздушном пушком, које је одржано јуче на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, поново се окупило око 50 стрелаца из основних и средњих школа, учлањених у стрељачке дружине из Смедерева, Смедеревске Паланке и Глибовца. Највише успеха имали су гостујући такмичари.
У, најбројнијој, категорији пионира победио је Лука Вучковић из ОШ „Ђура Јакшић“ из Мале Крсне. Други је био Павле Пејов из ОШ „Димитрије Давидовић“ из Смедерева, а трећи Филип Филиповић из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Смедерева.
Код пионирки најбоља је била Хелена Петровић из ОШ „Академик Радомир Лукић“ из Смедеревске Паланке, друга је Софија Станојевић из ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца, а трећа Теодора Савић из ОШ „Херој Иван Мукер“ из Смедеревске Паланке.
У категорији јуниора резултат дана – 184 круга, постигао је Марко Стојковић из МЕШ „Гоша“ из Смедеревске Паланке. Други је био Владимир Радивојевић из Гимназије из Велике Плане, а трећи Страхиња Благојевић.
У категорији јуниорки поново је била најбоља Анђела Стевановић из Средње школе „Жикица Дамњановић“ из Смедеревске Паланке, Сара Ђурић из Гимназије Смедерево била је друга, а трећа Катарина Павловић из ЕУШ „Вук Караџић“ из Смедеревске Паланке.
Екипно, у категорији пионира, ученици ОШ „Димитрије Давидовић“ из Смедерева були су први. Екипа је била у саставу Павле Пејов, Ђорђе Тирнанић, Михајло Тодоровић. Друга је екипа ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Смедерева – Филип Филиповић, Лазар Цојић, Вељко Стокић. У категорији пионирки ОШ „Бранко Радичевић“ из Смедерева је била прва – Кристина Стојановић, Мара Стефановић и Марија Ђорђевић.
После три кола у категорији пионира прва три места заузимају Филип Филиповић, Лука Вучковић и Ђорђе Радишић (ОШ „Ј. Ј. Змај“ Смедерево). Код пионирки Хелена Петровић, Кристина Стојановић (ОШ „Бранко радичевић“ Смедерево и Уна Маркићевић (ОШ „Ј. Ј. Змај). Страхиња Благојевић је први у категорији јуниора, други је Марко Стојковић а трећи Никола Ристић из смедеревске Техничке школе. Анђела Стевановић је најбоља јуниорка, друга је Сара Ђурић, а трећа Катарина Павловић . Екипно код пионира школа „Доситеј Обрадовић“ води, „Димитрије Давидовић“ је друга, а „Херој Иван Мукер“ трећа. Код пионирки екипно ОШ „Бранко Радичевић“ је у вођству, ОШ „Херој Радмила Шишковић“ из Смедеревске Паланке је на другом месту.
Лига има пет кола, а три најбоља резултата рачунаће се за генерални пласман. Лига се завршава крајем лета.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.