СПУСТ ВЕЛИКОМ МОРАВОМ ОКУПИО ВИШЕ ОД 50 УЧЕСНИКА

Спуст Великом Моравом 2022. завршен је у недељу увече, концертом смедеревских фолклораша и вечером у Смедеревској тврђави. Воденим путем од Ћуприје до Смедерева у дужини од 145 километара, за четири дана, прошло је више од 50 учесника из Сталаћа, Беле Цркве, Земуна, Београда и Смедерева.

Организатори из Једриличарског клуба Смедерево су задовољни првим овако организованим спуштањем највећом српском реком и захвални свима који су учествовали у овој јединственој авантури, која промовише туризам у Србији.

„Најважније нам је да су сви задовољни и да су учесници безбедно стигли до крајњег одредишта, није било озбиљнијих повреда и то је најважније, с обзиром да је са нама било и деце од 7, 9 и више година. Све у свему, постигнут је циљ да се уз верзију рафтинга, на највећој српској реци појаве и једра. Последњег дана, мада нас време није послужило, придружиле су нам се једрилице класе Оптимист, 470 (два члана посаде), чак је са нама био и један Микротонер са трочланом посадом.“

Како наводе у Једриличарском клубу Смедерево, било је и одређених проблема током спуста, који су решавани „у ходу“, а велику захвалност за несебично залагање у отклањању свих техничких проблема дугују, поред свих добрих људи који су заслужили да им се име нађе у овом тексту, посебно Драгану Ђорђевићу из Једриличарског клуба Земун.

Спуст Великом Моравом 2022, одржан је под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и уз помоћ Града Смедерева, Јавног предузећа Смедеревска тврђава, Општине Велика Плана, туристичких организација у Ћуприји и Великој Плани, Хотела Плажа у Ћуприји и уз техничку подршку Водопривредне организације Смедерево.

СДН

фото: ЈК Смедерево

 

Comments are closed.