У ЖЕЛЕЗАРИ ДОШЛО ДО ИСПУШТАЊА ГАСА, КВАР БРЗО САНИРАН

У четвртак нешто после 17 часова у смедеревској железари, услед прекида у електричном напајању, дошло је до испуштања гаса око високих пећи, а приликом санације квара два радника показала су симптоме тровања, због чега су примљени у смедеревску болницу, потврђено је за “Смедеревске новине” у компанији ХБИС.

Због квара су отказала помоћна постројења за напајање електричном енергијом Високе пећи, Челичане и Топле ваљаонице, што је довело до повећања концентрације гаса на Високим пећима. Двојица запослених, који су били ангажовани на санацији настале ситуације показали су симптоме тровања гасом, због чега су примљени у општу болницу “Свети Лука”.

-Касно по подне примили смо два лица, била су у стабилном стању, али су задржана због лабораторијских анализа и опсервације. Како су све анализе биле у реду, након прегледа интернисте, отпуштена су – потврђено нам је у смедеревској болници.

Сви запослени који су у том тренутку радили у захваћеном подручју пратили су безбедносне процедуре за које су обучавани.

-Предузете су све мере предвиђене у оваквим околностима. Чак ни аутобуси који су дошли по раднике нису могли да приступе прилазу предвиђеном за аутобуско стајалиште, већ су запослени замољени да сачекају превоз ван круга фабрике. Од јутрос је, међутим, све у реду, никаквих додатних проблема није било – сазањемо од запослених.

Стручне службе за одржавање компаније ХБИС су убрзо након инцидента отколониле квар који је изазавао повећање концентрације гаса, тако да је електрично напајање настављено, као и процес рада.

Ј.В.

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.