ТРОЈЕ СМЕДЕРЕВАЦА У КАМПУ ПЕРСПЕКТИВНИХ СТРЕЛАЦА СРБИЈЕ

Троје представника Стрељачке дружине „Смедерево“  учествовало је ове године у Кампу перспективних стрелаца Србије који се традиционално одржава у Омладинском спортском комплексу „Ђердап“ у Караташу.

Током осмодневног кампа, који Стрељачки савез Србије у кампу Караташ организује под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, у раду су учествовали стрелци узраста од 12 до 16 година. Окупили су се таленти из 23 клуба из свих такмичарских региона, као и гошћа из Републике Српске. Стрељачку дружину „Смедерево“ представљали су стрелци који су имали највише успеха у претходној сезони: Алекса Николић, победник Финала Купа Србије у категорији пионира, трећи на Првенству Србије и победник Финала Купа Србије у категорији кадета у дисциплини ваздушни пиштољ и Никола Манојловић, који је место у кампу обезбедио као државни првак серијском ваздушном пушком, а у кампу је тренирао стандардном ваздушном пушком, и Марија Аничић, тренер приправник.

Директор кампа био је Горан Стојадиновић, а руководилац стручног рада Саша Икер. Уз њих је у тренерском тиму било је још петнаестак стручњака, а саветима је младим стрелцима помагала и промотер кампа Марија Малић, освајач бронзе пушком на претходним Олимпијским играма младих.

Сем тренинга и предавања у стрељани, за младе спортисте су током боравка у Караташу организовани и тренинзи физичке припреме.

– Млади стрелци су били врло орни за рад, тренирали су и преподне и поподне, понекад и увече долазили у стрељану. Било је довољно тренера да рад организујемо и поделимо на адекватан начин. Све у свему задовољан сам како је протекао овогодишњи камп. Као и увек, на крају кампа приређено је контролно такмичење. Финала смо успели да организујемо по недавно уведеним, новим ИССФ правилима – у две фазе са дуелом за златну медаљу. Број стрелаца пиштољем је већи него раније, види се напредак и омасовљење у овој дисциплини – преноси Саша Икер.

Златну медаљу у контролном такмичењу пушком за девојке освојила је Љиљана Цветковић (СК „Ниш 1881“), док је код дечака најпрецизнији био Вељко Јанковић (СД „Јасеница“, Смедеревска Паланка).

Пиштољем су најпрецизнији били Нађа Мартиновић (СК „Партизан“ Београд) и Лука Милошевић (СК „Академац“ Београд).

Алекса Николић је био четврти, а Никола Манојловић девети у својим дисциплинама.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево 

 

 

Comments are closed.