СТРЕЛЦИ „СМЕДЕРЕВА“ ТРЕЋИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

Стрељачка дружина „Смедерево“, у дисциплини пиштољ слободног избора, на сениорском државном Првенству малокалибарским оружјем, освојила је треће место. Иста екипа у саставу Душан Бојић, Петар Костић и Алекса Николић, пре две недеље освојила је треће место и у категорији јуниора, а почетком ове године били су трећи и у дисциплини ваздушни пиштољ.

У дисциплини пиштољ слободног избора (ПСИ), на Сениорском Првенству Србије малокалибарским оружјем у Новом Саду, Стрељачка дружина „Смедерево“ је била трећа. Наша екипа је наступила у истом саставу као и на јуниорском државном првенству пре две недеље, где су такође били трећи. Најбољи појединац у нашим редовима овога пута био је најмлађи члан екипе, петнаестогодишњи Алекса Николић, осми. Одмах иза њега пласирали су Душан Бојић и Петар Костић. Да подсетимо, овај тим у истом саставу је почетком ове године освојио вицешампионску титулу у дисциплини ваздушни пиштољ јуниори. Титулу шампиона Србије за ову годину у дисциплини ПСИ освојила је СД „Кикинда“, а титулу вицешампиона СК „Академац“ из Београда. Појединачно злато припало је репрезентативцу Србије из Кикинде, Душку Петрову, сребро такође, репрезентативцу, из „Академца“, Димитрију Гргићу, а бронза још једном Кикинђанину Борису Миклуцу. Првенством Србије за сениоре и сениорке завршена је сезона малокалибарским оружјем за стрелце у А програму, а до краја такмичарске сезоне одржаће се још такмичења малокалибарским оружјем у Ц програму.
Пре наставка сезоне у националном програму, у августу, од 4. до 11, у Кампу перспективних стрелаца Србије у Караташу, у организацији Стрељачког савеза Србије, под патронатом Министарства омладине и спорта Републике Србије, из Стрељачке дружине „Смедерево“ учествоваће двоје стрелаца: Никола Манојловић, дисциплина стандардна ваздушна пушка и Алекса Николић, дисциплина ваздушни пиштољ. У стручном тиму кампа биће и Марија Аничић, тренер приправник.
Стрељачка дружина „Смедерево“ на ваздушном стрелишту у Спортској хали, ради непрекидно читаве године. У Летњој школи стрељаштва тренутно, основе гађања серијском ваздушном пушком учи близу 30 полазника, док више од 60 стрелаца из претходних генерација Школе стрељаштва тренира и такмичи се у оквиру друге Летње лиге у стрељаштву серијском ваздушном пушком.

 

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.