УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ОТКУПУ СТАНОВА ПОРОДИЦАМА ИЗБЕГЛИМ ИЗ ХРВАТСКЕ И БИХ

Градоначелник Јован Беч свечано је уручио уговоре о купопродаји једанаест стамебних јединица у улици Јозефа Шулца за породице избегле из Хрватске и Босне и Херцеговине. У октобру прошле године закључено је двадесет уговора о закупу стамбених јединица са породицама избеглих на шест месеци, након чега је предвиђена могућност куповине наведених станова. Након тог временског периода, једанаест породица је поднело захтев за куповину станова, док је девет закупаца поднело захтев за продужење уговора о закупу на нов период од шест месеци.

-Скоро двадесет година град Смедерево је прихватао избеглице које су после егзодуса у Босни, Хрватској и Крајни, своје уточиште нашле у нашем граду. Ова стамбена зграда са двадесет стамбених јединица је један у низу пројеката који је град реализовао у циљу обезбеђивања подршке за ове породице. На тај начин постаћете наши равноправни суграђани, који су прихватили руку пријатељства и једнакости. Вама и вашим породицама желим сву срећу и добро здравље у новим становима, у вашим становима – истакла је у свом обраћању шеф службе за социјалну и здравствену заштиту Љиљана Тодоровић.

Градоначелник Беч је поздравио присутне испред града Смедерева и пожелео им пуно среће у новим домовима, нагласивши да ће им град увек пружати сву неопходну подршку.

–Данас су овде са нама присутни чланови породица једанаест закупаца станова, који су поднели захтеве за куповину, док је других девет закупаца поднело захтев за продужење уговора о закупу на нов период од шест месеци. Овим уговором предвиђена је отплата станова на период од 25 година, са каматном стопом од нула одсто, уз забрану да се отуђи непокретност од пет година од дана закључивања уговора – рекао је Беч.

Градоначелник је подсетио да се купопродајна цена станова утврђује тако што се вредност непокретности која је предмет уговора умањи за 50%. Такође, ова цена се може умањити и за додатних 10% уколико је члан породичног домаћинства лице са инвалидитетом.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.