ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ И САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Градоначелник Јован Беч и директорка филијале Националне службе за запошљавање Јасмина Беочанин доделили су 29 уговора за самозапошљавање и ново запошљавање по основу два јавна позива, за шта су била опредељена укупна средства у износу од 23.529.411,77 динара. На тај начин, кроз директну финасијску подршку послодавцима и незапосленим лицима биће запослено преко 90 незапослених лица.

За субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих издвојено је укупно 9.803.921,57 динара, од којих је 5.000.000,00 издвојио Град и 4.803.921,57 динара Национална служба за запошљавање. Опредељена средства ће омогућити да 49 лица са евиденције Националне службе заснује радни однос. За субвенције за самозапошљавање издвојено је укупно 13.725.490,20 динара од којих је 7.000.000,00 издвојио Град и 6.725.490,20 динара Национална служба за запошљавање. Опредељена средства ће омогућити да 45 незапослених лица са евиденције Националне службе оснују своје предузетничке радње.

-Национална служба за запошљавање је у овој буџетској години издвојила 6.550.000.000,00 динара, за запошљавање више од 22.000 особа са евиденције теже запошљивих и особа са инвалидитетом. Међутим, за нас је изузетно значајна подршка локалних самоуправа у финансирању ових програма и мера које су акционим планом и државном стратегијом утврђене. Данас смо овде да би уручили уговоре који проистичу из споразума који је Национална служба за запошљавање закључила са градом Смедеревом. Посебно желим да нагласим да је Смедерево један од градова који је први основао локални савет за запошљавање који и сада успешно ради – истакла је директорка Беочанин у свом обраћањ уз захвалност граду Смедереву на разумевању и подршци, рекавши да је од 29 додељених уговора, 13 за послодавце који запошљавају исто толико лица и 16 за лица која су основала своје предузетничке радње.

Градоначелник Јован Беч је нагласио да Град Смедерево води рачуна о политици запошљавања и да се издвајају значајна средства за те потребе.

–Желим да изнесем податак, који често за скупштинском говорницом и износим, а то је да смо ми до пре десетак година имали четири пута већу незапосленост него данас. Захваљујући политици председника Александра Вучића ми смо данас дошли у ситуацију да имамо јако мали проценат незапослених, а верујем да ће у будућности тај проблем бити у потпуности решен. Изнео би неке статистичке податке који говоре о томе да смо ми прошле године издвојили 15 милиона динара за нова радна места, а Национална служба око 12 милиона. Ове године настављамо са истом праксом, па смо тако издвојили 17 милиона динара, док је Национална служба издвојила око 12 милиона. Ми ћемо као град наставити да радимо на смањењу незапослености – рекао је градоначелник Беч, честитавши присутнима на потписаним уговорима и пожелевши им пуно успеха у даљем раду, нагласивши да ће Град наставити да ради на пружању подршке и смањењу незапослености.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.