ВОДА ИСПРАВНА ЗА ПИЋЕ НА САМО ШЕСТ ЈАВНИХ ЧЕСМИ

Према најавама метеоролога, следи нам период са изузетно високим дневним температурама, због чега је РХМЗ издао упозорење за наредних седам дана. На снази ће од сутра у целој Србији бити наранџасти, а у неким деловима и црвени метео-аларм. Такође, индекс УВ зрачења је на веома високом нивоу, због чега треба избегавати излагање сунцу. За оне који морају напоље, у наредним данима добро ће доћи и освежење, због чега смо се распитали да ли је и на којим јавним чесмама вода исправна за пиће.

Према анализама урађеним у мају, вода није исправна за пиће на 16, од 22 контролисане јавне чесме на територији Смедерева, наведено је у Извештају који нам је достављен из Градске управе.

Без икаквог ризика сте, уколико се освежите на јавним чесмама у Радинцу, Друговцу, Коларима, Скобаљу, као и горња у Јелен Долу и Јелен Долу код школе, и ту је вода исправна за пиће.

Физичко-хемијски неисправна је вода на јавним чесмама у Водњу, Лугавчини, Сараорцима, Раљи, Суводолу, као и у кругу опште болнице „Свети Лука“, код „Монопола“, код Дома за старе, код цркве у центру града, у улици Филипа Вишњића и испред пекаре.

Микробиолошки неисправна је вода са јавне чесме која се налази на путу Раља-Колари.

Физичко-хемијски и микробиолошки несиправна је вода на јавним чесмама у Булиним водама, код школе „Јован Јовановић Змај“, иза пекаре и у Вучаку.

Како је раније најављено, ЈКП „Водовод“ ће због високих температура најављених за наредни период поставити цистерну са пијаћом водом код главне Зелене пијаце у граду, и поставити чесме на надземних хидрантима на локацијама испред Центра за културу, болнице и на раскрсници улица Карађорђеве и Кнез Михаилове.

Ј.В.

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.