СТРЕЉАШТВО: ПЕТАР КОСТИЋ И ЕКИПА ЈУНИОРА „СМЕДЕРЕВА“ ТРЕЋИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Петар Костић освојио је бронзану медаљу, у дисциплини пиштољ слободног избора, на јуниорском државном Првенству малокалибарским оружјем. И екипно треће место у овој дисциплини припало је јуниорима Стрељачке дружине „Смедерево“. У дисциплини тростав малокалибарском пушком Наталија Јовановић је била једанаеста, а Анђела Радојичић четрнаеста.

У дисциплини пиштољ слободног избора (ПСИ), на Јуниорском Првенству Србије малокалибарским оружјем у Новом Саду, смедеревски стрелац Петар Костић освојио је бронзану медаљу са 488 кругова. Златну медаљу освојио је Марко Нинковић из Стрељачке дружине „Панчево 1813“ са 519 кругова, а сребрну Лука Милошевић из Стрељачког клуба „Академац“ из Београда са 504 круга. Такмичило се 13 јуниора. Јуниорска екипа „Смедерева“ такође је била трећа са укупним резултатом од 1.415 кругова. У саставу су поред Костића, били Душан Бојић, пети појединачно са 482 круга и Алекса Николић десети са 445 кругова. Овај тим у истом саставу је раније ове године освојио вицешампионску титулу у дисциплини ваздушни пиштољ јуниори. Титулу шампиона Србије за ову годину у дисциплини ПСИ освојила је СД „Панчево 1813“ са 1.474 круга, а титулу вицешампиона СК „Академац“ из Београда са 1.431 кругом.
На свом првом државном првенству, у дисциплини тростав малокалибарском пушком, по новим правилама 3 пута 20 метака (раније се пуцало 3 пута 40 метака), наша Наталија Јовановић се са резултатом од 565 кругова пласирала на једанаесто место. Анђела Радојичић је била четрнаеста са 560 кругова. Наступиле су 24 јуниорке.
Првенством Србије за сениоре и сениорке, крајем овог месеца такође у Новом саду, завршава се овогодишња сезона малокалибарским оружјем за стрелце у А програму.
У августу, од 4. до 11, у Кампу перспективних стрелаца Србије, који се деценијама уназад традиционално одржава у Караташу, у организацији Стрељачког савеза Србије, ове године из Стрељачке дружине „Смедерево“ учествоваће двоје стрелаца који су се својим резултатима у претходној сезони изборили за то. Никола Манојловић, државни првак у категорији пионира серијском пушком и Алекса Николић, првак Србије у категорији млађих јуниора, трећи у категорији кадета, победник Купа Србије у категорији пионира и кадета, у дисциплини ваздушни пиштољ. У стручном тиму кампа биће и Марија Аничић, тренер стажиста. Свима је то прво учешће у Кампу у Караташу.
Стрељачка дружина „Смедерево“ наставља активности на ваздушном стрелишту у Спортској хали. У Летњој школи стрељаштва основе гађања серијском ваздушном пушком учи близу 30 полазника, док више од 60 стрелаца из претходних генерација Школе стрељаштва тренира и такмичи се у оквиру друге Летње лиге у стрељаштву серијском ваздушном пушком.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.