СТРЕЛЦИ СМЕДЕРЕВА ДВА ПУТА ТРЕЋИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Стрелци „Смедерева“ су освојили трећа места екипно на Првенству Србије у троставу стандардном ваздушном пушком. Иако нису поновили прошлогодишњи успех када су били прваци Србије у појединачној конкуренцији, и екипно кадеткиње, док су кадети били вицешампиони, услед смене генерација, смедеревске екипе су наступиле у најмлађем саставу на овогодишњем државном шампионату и задржале се на постољу, постављајући темеље за неке нове успехе у будућности, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

На Првенству Србије, у дисциплини тростав стандардном ваздушном пушком, које је одржано у Новом Саду, стрелци „Смедерева“ су освојили оба трећа места екипно. Кадети „Смедерева“, од којих је само Никола Манојловић из прошлогодишњег вицешампионског тима, са 1.529 кругова нашли су се на трећем месту. Најбољи појединац у смедеревској екипи је најмлађи Лазар Младеновић (2012), који се са 515 кругова пласирао на дванаесто место, а одмах иза њега са два круга мање Андрија Живковић (2011). Најстарији члан смедеревског кадетског тима Никола Манојловић (2007) због повреде није могао да пружи свој максимум на овом такмичењу, али је свакако својим искуством допринео успеху овог младог тима „Смедерева“ од кога се тек очекују бољи резултати у будућности. Манојловић је са 501 кругом био четрнаести. Идентична ситуација и у женској екипи. Најстарија чланица, из прошлогодишње шампинске екипе „Смедерева“, Наталија Јовановић (2006) са 580 кругова пласирала се на седмо место појединачно. Лена Дренча (2008) са 549 кругова била је шеснаеста, а најмлађа чланица ове екипе, Кристина Радојичић (2011) је осамнаеста са 487 кругова. Екипно, наше кадеткиње су треће са 1.616 кругова.
Смедеревски стрелци овог викенда наступају и на Јуниорском Првенству Србије малокалибарским оружјем,које се такође одржава у Новом Саду. У дисциплини 50 метара тростав 3 пута 20 метака малокалибарском пушком такмичиће се Анђела Радојичић и Наталија Јовановић, а у дисциплини пиштољ слободног избора, такође на 50 метара, појединачно и екипно наступају Душан Бојић, Петар Костић и Алекса Николић, тим који је у истом саставу освојио и титулу вицешампиона Србије у дисциплини ваздушни пиштољ.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.