ВЕСЛАЊЕ: ФИЛИПОВИЋ И БЕЂИК ШЕСТИ НА СВЕТСКОМ КУПУ

Александар Филиповић и Александар Беђик заузели су шесто место у А финалу на трећој регати Светског купа који је одржан у Луцерну.

Српски дубл скул је пласманом у финале остварио одличан резултат, јер су њих двојица у чамац сели непуних месец дана пре ове регате. Српски дубл скул није добор ушао у финале и већ на старту био у заостатку за водећим чамцима. Упркос свим настојањима за хватање прикључка Филиповић и Беђик нису поновили трку из полуфинала када су 2000 метара извеслали за 6:11.68. Данас су остварили време 06:15.53 – саопштено је из ВК Смедерево.

Прво место припало је хрватском дубл скулу у саставу Мартин и Валент Синковић, друго место припало је посади Аустралије за нешто мање од секунде заостатка, а бронзу су освојили Шпанци, који су дан раније били трећи у полуфиналној трци, иза Филиповића и Беђика.

Остварење Александра Филиповића и Александра Беђика може да радује пред наредно искушење које их очекује за месец дана. Минхен ће од 11. до 14. августа бити домаћин Европског првенства за сениоре и то ће бити добра прилика за ову нофовормирану посаду да се још боље увесла, а онда ни евентуална медаља не би била недостижна, наводе у нашем клубу.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.