„ТЕАТАР У ТВРЂАВИ“ ЗАТВОРЕН КОНЦЕРТОМ „МУЗИЧКИ СПУСТ ДУНАВОМ“

Девети позоришни фестивал Театар у Тврђави завршен је у уторак, 5. јула, концертом Земунског камерног оркестра ,,Музички спуст Дунавом’’, под диригентском палицом Ђорђа Станковића.
У току 7 дана трајања фестивала, у Смедеревској тврђави од четвртка, 30. јуна публика је имала прилику да погледа разнолик позоришни програм позоришта из Београда, Вршца, Краљева, Шапца, као и неколико копродукција насталих заједничким радом позоришта и фестивала из Србије и региона.
Фестивал је ревијалног карактера, а у тврђави под отвореним небом одиграно је укупно шест представа, од којих је последњег дана фестивала организован породични дан и изведена дечија представа ,,Легенда о храбрости’’ Чича Мичиног позоришта, да би затим наступио Земунски камерни оркестар и концертом ,,Музичи спуст Дунавом’’ затворио девето издање фестивала.
На програму овогодишњег фестивала, првог дана одиграна је представа ,,Трпеле’’ по тексту Милене Деполо и Бобана Скерлића, у режији Александре Ковачевић, настала у копродукцији Краљевачког и Шабачког позоришта, а затим, другог дана, публика је имала прилику да погледа представу ,,Пластелин’’ Василија Сигарева у режији Марка Торлаковића, у продукцији Београдског драмског позоришта. У суботу, 2. јула изведена је представа ,,Заборављене’’ Театра Вук, по тексту Зорке Новаковић, у режији Марије Миленковић настала у копродукцији Бео арта и Југо сцене, а наредног дана ансамбл Народног позоришта ,,Стерија’’ из Вршца одиграо је представу ,,Фалстаф- Веселе жене винздорске’’ Вилијема Шекспира, у режији Даријана Михајловића. Претпоследњег дана фестивала, приказана је представа ,,Употреба човека’’, по роману Александра Тишме, у режији Бориса Лијешевића, настала у копродукцији Новог тврђава театра, Новосадског позоришта /Úјвидéки Сзíнхáз , Града театра Будва и Еаст Wест Центра Сарајево.
Следеће године очекује нас десето, јубиларно издање фестивала Театар на Тврђави, а организатори гарантују богат програм и добру атмосферу у тврђави поред Дунава.

СДН

фото: Театар у тврђави 

 

Comments are closed.