DESET MEDALJA ZA SMEDEREVSKE VESLAČE NA „VOJVODINA OPENU“

Takmičari Veslačkog kluba Smederevo osvojili su 10 medalja na tradicionalnoj, 60-oj po redu, regati „Vojvodina open“ održanoj proteklog vikenda na Palićkom jezeru. Među odličjima su 4 zlatne i po 3 srebrne i bronzane medalje.

Prvog dana zlatna odličja pripala su seniorskom dvojcu bez kormilara u sastavu Miroslav Jovanović i Marko Torbica, kombinovanoj kadetskoj posadi dubl skula u kome su veslali Lazar Živanović (VK Smederevo) i Marko Marić (VK Danubius) i Jovani Vučić u skifu za kadetkinje. Srebro je pripalo Milki Zdjelar u skifu za seniorke, a njena klupska drugarica Milica Mladenović okitila se bronzom. Drugo srebro osovjio je četverac bez kormilara u kome su veslali Mihajlo Stojanović, Mihajlo Milovanović, Đorđe Rapajić i Pavle Stojnić.

Drugog dana veslači Smedereva osvojili su još četiri odličja, jednu zlatnu i srebrnu i dve bronze. Najsjajnije odličje pripalo je Lazaru Živanoviću koji je veslao u kombinovanom reprezentativnom četvercu u kome su još bili Marko Marić iz Danubiusa, Sergej Cipak sa Palića i Ognjen Dobrić veslač Grafičara. Srebnu medalju osvojio je četverac u sastavu Mihajlo Stojanović, Mihajlo Milovanović, Đorđe Rapajić i Pavle Stojnić. Dve bronzane medalje osvojile su devojke, Milka Zdjelar u skifu za juniorke, i pionirke u dublu u sastavu Teodora Radulović i Anđelija Perović.

Sredinom ovog meseca smederevske veslače očekuje 3. regata Svetskog kupa u Lucernu u Švajcarskoj kao i četvrto kolo Omladinske lige Srbije.

SDN

foto: Smederevske novine

 

Comments are closed.