ДЕСЕТ МЕДАЉА ЗА СМЕДЕРЕВСКЕ ВЕСЛАЧЕ НА „ВОЈВОДИНА ОПЕНУ“

Такмичари Веслачког клуба Смедерево освојили су 10 медаља на традиционалној, 60-ој по реду, регати „Војводина опен“ одржаној протеклог викенда на Палићком језеру. Међу одличјима су 4 златне и по 3 сребрне и бронзане медаље.

Првог дана златна одличја припала су сениорском двојцу без кормилара у саставу Мирослав Јовановић и Марко Торбица, комбинованој кадетској посади дубл скула у коме су веслали Лазар Живановић (ВК Смедерево) и Марко Марић (ВК Данубиус) и Јовани Вучић у скифу за кадеткиње. Сребро је припало Милки Здјелар у скифу за сениорке, а њена клупска другарица Милица Младеновић окитила се бронзом. Друго сребро осовјио је четверац без кормилара у коме су веслали Михајло Стојановић, Михајло Миловановић, Ђорђе Рапајић и Павле Стојнић.

Другог дана веслачи Смедерева освојили су још четири одличја, једну златну и сребрну и две бронзе. Најсјајније одличје припало је Лазару Живановићу који је веслао у комбинованом репрезентативном четверцу у коме су још били Марко Марић из Данубиуса, Сергеј Ципак са Палића и Огњен Добрић веслач Графичара. Сребну медаљу освојио је четверац у саставу Михајло Стојановић, Михајло Миловановић, Ђорђе Рапајић и Павле Стојнић. Две бронзане медаље освојиле су девојке, Милка Здјелар у скифу за јуниорке, и пионирке у дублу у саставу Теодора Радуловић и Анђелија Перовић.

Средином овог месеца смедеревске веслаче очекује 3. регата Светског купа у Луцерну у Швајцарској као и четврто коло Омладинске лиге Србије.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.