ПОЗОРИШТЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ – ПОЧИЊЕ „ТЕАТАР У ТВРЂАВИ“

Почетак лета, као и летње сезоне позоришних фестивала обележиће 9. по реду фестивал Театар у Тврђави, који ће од 30. јуна до 5. јула под зидинама малог града Смедеревске тврђаве у Смедереву угостити бројне посетиоце који ће имати прилику да под ведрим небом уживају у разноврсном позоришном програму.

Сваке вечери, почев од четвртка, 30. јуна, па све до понедељка, 4. јула, публика ће имати прилику да од 21 час погледа неке од представа која су припремила позоришта широм Србије, а последњег дана фестивала, у уторак, 5. јула, биће организован породични дан са садржајима за најмлађе позоришне љубитеље, али и за оне старије.

30. јуна, првог дана фестивала биће одиграна представа ,,Трпеле’’ по тексту Милене Деполо и Бобана Скерлића, у режији Александре Ковачевић, настала у копродукцији Краљевачког и Шабачког позоришта, која се бави проблемом породичног насиља. У петак, 1. јуна, публика ће имати прилику да погледа представу ,,Пластелин’’ Василија Сигарева у режији Марка Торлаковића, у продукцији Београдског драмског позоришта, док је субота, 2. јул, резервисан за представу Театра Вук, ,,Заборављене’’ по тексту Зорке Новаковић, у режији Марије Миленковић настала у копродукцији Бео арта и Југо сцене. Четвртог дана фестивала ансамбл Народног позоришта ,,Стерија’’ из Вршца извешће представу ,,Фалстаф- Веселе жене винздорске’’ Вилијема Шекспира, у режији Даријана Михајловића. Претпоследњег дана фестивала одриграће се представа ,,Употреба човека’’, по роману Александра Тишме, у режији Бориса Лијешевића, настала у копродукцији Новог тврђава театра, Новосадског позоришта /Újvidéki Színház , Града театра Будва и  East West Центра Сарајево. 5. јул, последњи дан фестивала биће у знаку програма за посетиоце свих узраста. Од 19 часова, они најмлађи имаће прилику да уживају у представи ,,Легенда о храбрости’’ Чича Мичиног позоришта, у режији Матеје Поповића, да би од 21 час овогодишњи фестивал Театар у Тврђави затворио ,,Музички спуст Дунавом’’ Земунског камерног оркестра, под диригентском палицом Ђорђа Станковића.

Све информације везане за програм фестивала, као и куповину улазница доступне су на билетарници Центра за културу Смедерево, на телефон 026 4624 815 и 064 8295 345, као и путем мејла blagajna@sdkultura.rs.

СДН

фото: фестивал Театар у Тврђави

 

Comments are closed.