ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА ОСМАКЕ У САМО ПЕТ ШКОЛА У СМЕДЕРЕВУ

Ученици основних и средњих школа од следеће недеље су на летњем распусту, а због корона вируса и дужег пролећног распуста, ова школска година је продужена за три дана, због чега је померено и одржавање завршног испита за осмаке.

Мала матура ће бити организована од 27. до 29. јуна, а због учесталих пријава о подметнутим бомбама, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да се редукује број објеката у којима ће се, уз појачану контролу, одвијати полагање завршног испита. За ученике са територије Смедерева мала матура ће бити организована у само 5 школа, три у граду и две у сеоским срединама. Како је раније најављено,

Будући средњошколци не морају да брину, кажу у Одељењу школске управе у Смедереву, пошто у смедеревским средњим школама има довољно места за све свршене основце. На завршни испит излази 1.038 осмака, а у смедеревским школама има 1.049 слободних места и не постоји бојазан да ће било ко остати неуписан.

Испит из српског језика је у понедељак 27. јуна, следећег дана проверава се знање из математике , а 29.јуна будући средњошколци  решавају комбиновани тест који садржи питања из историје, географије, физике, хемије и биологије. Прелиминарни резултати са мале матуре биће познати првог, а коначни петог јула. Тог и наредног дана будући средњошколци попуњавају тзв. листу жеља. Коначан распоред ученика по школама и образовним профилима, као и број преосталих слободних места биће објављен 13. јула. Упис ученика у први разред средње школе планиран је 14. и 15. јула.

Д.Р.А.

фото: Смедеревске новине

 

 

 

Comments are closed.