НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У ЦВИЈИЋЕВОЈ ШКОЛИ

Фудбалском утакмицом између наставника и ученика, у ОШ “Др Јован Цвијић” отворен је још један модеран спортски терен за фудбал, са вештачком травом, омеђен атлетском стазом, у који је уложено готово 2,7 милиона динара.

-Терен смо изградили сопственим средствима, односно ученичка задруга „Цвијићевци“ и школа, удруженим снагама су изградили овај терен. Имали смо, наравно, и помоћ и подршку града, јер пре него што смо поставили терен од вештачке траве, морали смо да санирамо асфалтну подлогу и саградимо ограду око терена и око школског дворишта. У сам терен уложено је око 1,7 милиона динара, поред њега је атлетска стаза која је коштала 450.000 динара, ограда око пола милиона динара, а средства су уложено у санацију асфалтне подлоге. Све укупно, за нов терен утрошено је 2,7 милиона динара – наводи директорка школе Драгица Голубовић.

У овој образовној установи раније је, крајем 2019-те, завршен и мултифункционални терен за кошарку, одбојку и рукомет, који се, на жалост, због пандемије корона вируса, говото није ни користио.

-Школа „Др Јован Цвијић“ стара је више од 60 година, а до 2007-ме није имала ни фискултурну салу, а данас је богатија за два отворена спортска терена, која ми поклањамо нашим ученицима на употребу. Ми смо крајем 2019. године изградили мултифункционални терен за кошарку, одбојку и рукомет, али због корона вируса наши ученици нису могли да се баве колективним спортовима, тако да се овај терен последње две године готово није ни коришћен. Данас отварамо и овај фудбалски терен, са подлогом од вештачке траве и атлетском стазом, и дајемо нашим ученицима, који ће итекако знати да их искористе, а резултати које су остварили наши спортисти у овој школској години говоре да су заиста и заслужили да добију овако нешто. Изградњом ових терена ми смо подигли стандарде и квалитет рада на виши ниво, а током наставе физичког васпитања и ваннаставних спортских активности, ученици ће моћи да се баве свим спортовима и развијају се кроз физичке активности. За нас је то итекако важно, јер на овај начин промовишемо и здравље и спорт и мотивишемо ученике да се баве спортом, што је битно у периоду основношколског узраста када се ученици развијају и када расту – рекла је директорка Голубовић.

Овом приликом промовисани су и ученици школе који су током ове школске године која је на измаку остварили изузетне спортске резултате попут рукометаша, који су државни прваци, али и осталих такмичара у футсалу, атлетици и стоном тенису.

Ј.В.

фото: Телевизија Смедерево

 

 

 

Comments are closed.