ЛАРИ ЗЛАТКОВИЋ И АЛЕКСИ СПАСИЋУ НАГРАДЕ НА „КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ“

Лара Златковић, ученица седмог разреда ОШ „Иво Андрић“ у Радинцу (наставник: Миљана Кравић) и Алекса Спасић, ученик другог разреда Гимназије у Смедереву (професор: Светлана Нешић), освојили су, свако у својој категорији, трећу награду на деветом Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“, организованом у Сремским Карловцима.

На овогодишњој републичкој „Књижевној олимпијади“ Подунавски округ представљало је укупно петоро ученика основних школа и троје ученика гимназија. Претходно је у Тршићу одржано и Републичко такмичење из српског језика и језичке културе на којем је учествовало шеснаесторо основаца и средњошколаца нашег округа, али су, нажалост, републичке награде изостале.

Према традицији утврђеној пре девет година, са циљем да се афирмишу најуспешнији ученици и њихови наставници и жељом да се јавно похвали знање, рад, залагање и ентузијазам које су они показали припремајући се за такмичења након дужег, изузетно тешког периода реализације наставе, Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ организоваће у суботу, 11. јуна свечани скуп поводом завршетка овогодишњег такмичарског циклуса у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево. Скуп најбољих такмичара Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане симболичног је назива: „Драгуљи нашег времена  –  чувари српског језика и књижевности“.

 Том приликом ово струковно удружење наставника, препознатљиво по добром раду и многобројним успешно реализованим активностима, наградиће дипломама и вредним књигама ученике основних и средњих школа који су освојили прво, друго или треће место на окружном нивоу такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) и на окружном нивоу такмичења из српског језика и језичке културе.  На свечаном скупу биће уручене и захвалнице наставницима који су ученике вредно припремали за такмичења учећи их да воле књижевност и да негују српски језик, правопис и језичку културу.

Републичко такмичењуе организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Карловачка гимназија, најстарија гимназија у Србији.

СДН

фото: Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.