НОВА ИЗДАЊА МУЗЕЈА У СМЕДЕРЕВУ

У понедељак 30. маја у 12 часова, Музеј у Смедереву представиће своја нова издања: седми број периодичног часописа „Смедеревски зборник“ и каталог „Дела руских уметника у Музеју у Смедереву. Слике и иконе од краја 17. до средине 20. века“ауторке др Снежане Цветковић, музејске саветнице смедеревског музеја.

 На промоцији ће говорити спољни чланови Редакционог одбора часописа Смедеревски зборник: проф. др Ненад Макуљевић, др Весна Марјановић, доц. др Дејан Радичевић и др Александар Урошевић, као и директорка Музеја у Смедереву Татјана Гачпар и музејска саветница смедеревског музеја др Снежана Цветковић, најављују из ове установе.

 –Подсећамо вас да је Смедеревски зборник  стручни часопис и званично гласило Музеја у Смедереву у којем се објављују радови о покретним културним добрима која се чувају у музејским збиркама (палеонтологија, археологија, нумизматика, историја, етнологија и уметност), о културно-историјској баштини Смедерева и смедеревског краја, као и стручни и прегледни радови на најразличитије теме од општег културно-историјског и музеолошког значаја. Каталог Дела руских уметника у Музеју у Смедереву. Слике и иконе од краја 17. до средине 20. века ауторке др Снежане Цветковић, музејске саветнице смедеревског музеја представља значајну публикацију која на нов и графички допадљив начин осветљава значај руских уметника за развој уметничког живота града Смедерева, и говори о уметничким делима која чине врло важан сегмент уметничке збирке Музеја у Смедереву – наводе у Музеју у Смедереву.

 Додају и да су штампање часописа и каталога омогућили Министарство културе и информисања и Град Смедерево.

СДН

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.