ГРАД СМЕДЕРЕВО: У ФОКУСУ УРЕЂЕЊЕ УЛАЗНОГ СЕКТОРА ТВРЂАВЕ

На иницијативу градоначелника Смедерева Јована Беча данас је одржан састанак у Републичком заводу за заштиту споменика културе у Београду. Тема састанка била је краткорочно и дугорочно планирање обнове, уређење и коришћење Смедеревске тврђаве. Фокус састанка стављен је на потребне активности везане за решавање обнове и уређења улазног сектора у Смедеревску тврђаву, саопштено је из кабинета градоначелника.

На састанку је констатовано неопходно уже стручно сагледавање приступа решавања обнове улазног сектора, формулисање пројектног задатка и израда пројекта.

На основу изјаве представника Републичког завода може се очекивати да се у другој половини текуће године обаве све неопходне припреме како би се реализација наведених активности спроводила током 2023. године.

Договорено је да се током јуна месеца у Смедереву организује састанак ужег стручног тима како би се што пре започела реализација договорених активности.

Састанку су поред градоначелника Јована Беча присуствовали, испред Републичког завода директор Дубравка Ђукановић, Снежана Јејић и Естела Живковић Радоњић, испред Града Смедерева главни урбаниста града Владислава Живановић Ристовић и испред Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево в.д. директора Дејан Радовановић и Јасмина Поповић Русимовић, наведено је у саопштењу.

СДН

фото: кабинет градоначелника

 

Comments are closed.