ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ГРАДА

У Градској управи је одржана прва седница Савета за безбедност града Смедерева. Седницом је председавао градоначелник Смедерева Јован Беч, начелница Полицијске управе у Смедереву Весела Миловановић и шеф службе за заједничке послове Саша Петровић. Седници су присуствовали и представници инспекцијских органа, комунална милиција Градске управе Смедерево, као и представници Школске управе Пожаревац, саопштено је из кабинета.

-Дневни ред овог првог сазива садржао је три тачке. Прва се односила на улогу и задатке Савета за безбедност града Смедерева. Улога Савета је да анализира стање безбедности, прикупља информације од институција и грађана и да на основу њих даље делује посредством пројеката, активности и стратешких планова за унапређење безбедности ситуације. Задатак Савета је да разматра и проучава питања везана за превенцију безбедности на територији града, припрема и предлаже доношење мера за побољшање заштите и сигурности грађана, врши анализу и утврђивање проблема који утичу на безбедност грађана, ради на изради и имплементацији пројеката превенције, којима се делује на поједине безбедоносне проблеме.

У оквиру друге тачке дневног реда ,,Матура 2022“ реч је имао Саша Обрадовић, начелник одељења Полицијске управе у Смедереву. Закључак је да је Полицијска управа Смедерево, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова,       Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством државне управе и локалне самоуправе, Министарством омладине и спорта и Агенцијом за безбедност саобраћаја предузела све неопходне мере безбедности ученика и запослених у време завршетка школске године. Тим поводом одржано је девет предавања, ученицима завршних разреда на следеће теме: Превенција злоупотребе алкохола и дрога, Превенција насилничког и недоличног понашања и Ризици непоштовања правила и прописа у саобраћају.

И трећа тачка дневног реда била је разно, где су размотрене будуће активности Савета – наведено је у саопштењу прослеђеном медијима.

СДН

фото: град Смедерево

 

Comments are closed.