НАГРАЂЕНИ ИЗЛАГАЧИ 13. ПРОЛЕЋНОГ САЈМА ЦВЕЋА И МЕДА

Награда за најлепши штанд на овогодишњем пролећном Сајму цвећа и меда, одржаном протеклог викенда на главном градском тргу, припала је „Расаднику Пешић“ Љиљане Пешић из Смедерева, док је награду за најбољи расадник добио „Расадник Златна Тиса“ из Крушевца, саопштено је из локалне самоуправе. То је одлука комисије која је оцењивала квалитет излагача на овој манифестацији, у чијем саставу су биле Татјана Милић, представница ЈП „Зеленило и гробља“, Марија Живкоић, представница ЈП „Смедеревска тврђава“ и Весна Милић, представница Одсека за пољопривреду Градске управе Смедерево.  Општи критеријуми у оцењивању излагача су били: квалитет узгоја биљака, заступљеност и разноврсност биљних врста, аранжирање, општи утисак и друго.

Другопласирани у категорији најлепшег штанда је „Расадник Ђорђевић“, из села Вучић код Раче Крагујевачке, а треће место припало је „Расаднику Живуловић“, такође из Раче Крагујевачке.

Друго и треће место у избору за најбољи расадник освојили су „Еко-биљка-Тине 2“ Милијане Милошевић-Радојичић из Крушевца, односно „Расадник Дарко“ из места Велики Шиљеговац.

Иначе, посетиоци су на овогодишњем Сајму цвећа и меда могли да уживају у богатој понуди баштенског, балконског и собног цвећа, украсног и зачинског биља, зимзелених биљака, појединих суптропских и тропских биљака, а посебан утисак је оставио и специфичан и интересантан изложбени простор одгајивача кактуса, Расадника „Радовановић“ из Чумића код Крагујевца.

Овогодишњи пролећни Сајам цвећа и меда окупио је око 60 излагача из Смедерева и околине, али и других места широм Србије, попут Крагујевца, Крушевца и Новог Сада.

Ј.В.

фото: Смедеревске новине

 

Comments are closed.