DokTok: RAZGOVORI O VAŽNOSTI MENTALNOG ZDRAVLJA PORODICE

Platforma za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok pokrenula je u aprilu kampanju “Razgovor koji leči” u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije u okviru koje je omogućila besplatnu psihološku podršku svakog dana u nedelji. Da je interesovanje za razgovore sa psiholozima i psihoterapeutima prevazišlo sva očekivanja, govori u prilog činjenica da je tokom aprila meseca poslato više od 200 upita za online psihološku podršku putem platforme.

Briga o mentalnom zdravlju pojedinca, ali i cele porodice poslednjih godina sve je prisutnija i sve prihvaćenija. Sa digitalizacijom i razvojem telemedicine i mogućnosti su sada veće jer su sve više prilagođene potrebama i navikama pojedinca. Porodični terapeuti potvrđuju da se online savetovanje pokazalo efikasnim i u podsticanju mlađih generacija, dece i tinejdžera na terapiju jer je ovoj populaciji ugodnije korišćenje interneta. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god vam je potreban razgovor i podrška, bez obzira na vreme i mesto. DokTok platforma je upravo mesto gde korisnik može dobiti psihološku podršku koja je izuzetno važna, ali i nužna bilo da se nalazi u svom domu ili u nekom drugom ambijentu gde se oseća komformno.

U okviru kampanje “Razgovor koji leči”, koja se nastavlja i tokom ovog meseca, a povodom Međunarodnog dana porodice koji se obeležava 15. maja, na platformi za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok biće održan još jedan onlajn događaj na temu važnosti mentalnog zdravlja porodice kao stuba društva. O ovoj važnoj temi govoriće primarijus dr Olivera Aleksić Hil – dečji psihijatar, psihoanalitičar za odrasle, psihoanalitički psihoterapeut za decu i adolescente i porodični terapeut. Događaj će biti održan na Instagram profilu platforme DokTok u nedelju 15. Maja u 18 časova.

DokTok psiholozi i psihoterapeuti su svakoga dana dostupni na platformi za razgovor. Oni su tu da pruže online podršku porodicama koje imaju teškoće sa decom i adolescentima, da vas saslušaju ako ste uznemireni ili prolazite kroz težak period, da vam pruže savet i neophodnu psihološku podršku. Ukoliko želite da razgovarate sa nekim, posetite sajt http://www.doktok.rs kreirajte svoj nalog i odaberite željenog stručnjaka za konsultaciju.

SDN

 

Comments are closed.