ДокТок: РАЗГОВОРИ О ВАЖНОСТИ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА ПОРОДИЦЕ

Платформа за бесплатне здравствене консултације ДокТок покренула је у априлу кампању “Разговор који лечи” у сарадњи са Психоаналитичким друштвом Србије у оквиру које је омогућила бесплатну психолошку подршку сваког дана у недељи. Да је интересовање за разговоре са психолозима и психотерапеутима превазишло сва очекивања, говори у прилог чињеница да је током априла месеца послато више од 200 упита за онлине психолошку подршку путем платформе.

Брига о менталном здрављу појединца, али и целе породице последњих година све је присутнија и све прихваћенија. Са дигитализацијом и развојем телемедицине и могућности су сада веће јер су све више прилагођене потребама и навикама појединца. Породични терапеути потврђују да се онлине саветовање показало ефикасним и у подстицању млађих генерација, деце и тинејџера на терапију јер је овој популацији угодније коришћење интернета. Уз помоћ телемедицине, могућност онлине разговора са стручњаком постала је доступна кад год вам је потребан разговор и подршка, без обзира на време и место. ДокТок платформа је управо место где корисник може добити психолошку подршку која је изузетно важна, али и нужна било да се налази у свом дому или у неком другом амбијенту где се осећа комформно.

У оквиру кампање “Разговор који лечи”, која се наставља и током овог месеца, а поводом Међународног дана породице који се обележава 15. маја, на платформи за бесплатне здравствене консултације ДокТок биће одржан још један онлајн догађај на тему важности менталног здравља породице као стуба друштва. О овој важној теми говориће примаријус др Оливера Алексић Хил – дечји психијатар, психоаналитичар за одрасле, психоаналитички психотерапеут за децу и адолесценте и породични терапеут. Догађај ће бити одржан на Инстаграм профилу платформе ДокТок у недељу 15. Маја у 18 часова.

ДокТок психолози и психотерапеути су свакога дана доступни на платформи за разговор. Они су ту да пруже онлине подршку породицама које имају тешкоће са децом и адолесцентима, да вас саслушају ако сте узнемирени или пролазите кроз тежак период, да вам пруже савет и неопходну психолошку подршку. Уколико желите да разговарате са неким, посетите сајт http://www.doktok.rs креирајте свој налог и одаберите жељеног стручњака за консултацију.

СДН

 

Comments are closed.