СТРЕЉАШТВО: НИКОЛА МАНОЈЛОВИЋ ДРЖАВНИ ПРВАК

Никола Манојловић титулом државног првака у дисциплини ваздушна пушка завршава своју пионирску каријеру, а млађе клупске колеге, са апсолутно фантастичним резултатом, довео је до постоља на Првенству Србије у Суботици, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево. У екипи која је освојила треће место са сјајним Манојловићем били су Лазар Младеновић и Павле Пејов.

Никола Манојловић је са феноменалних 190 кругова (по серијама 97 93) освојио титулу државног првака, у дисциплини серијска ваздушна пушка, у конкуренцији чак 116 пионира на Првенству Србије, које је протеклог викенда одржано у најсевернијем граду наше земље, Суботици. Манојловић је овим резултатом повео своју екипу на постоље, на коме је заједно са Лазаром Младеновићем и Павлом Пејовим, заузео треће место са укупно 522 круга, у конкуренцији 25 екипа. Њему је ово последња сезона у којој се такмичи као пионир, тако да на фантастичан начин завршава своју каријеру у најмлађој селекцији.

-Медаље са државног првенства у категорији пионира обрадовале су све у смедеревском стрељачком клубу и леп су подстрек за наставак квалитетног рада и остваривање врхунских резултата. Резултат су труда и преданог рада кроз Школу стрељаштва и посебан рад са младим стрелцима који су се својим резултатима и посвећеношћу овом спорту издвојили и стасавају у подмладак једног од најтрофејнијих смедеревских клубова. Манојловићева титула државног првака дошла је после тачно седам година од како је последњу у категорији пионира освојио Вељко Илић, на државном првенству у Смедереву 2014. године, а пионири екипно су се први пут, у последњих 12 година, попели на постоље – наводе из Стрељачке дружине Смедерево.

Колико је Манојловићев резултат вредан пажње говори чињеница да је државни рекорд из 1997. године за пионире 194 круга од максималних 200. Победу нашег стрелца убедљивом чини податак да је имао 6 кругова више од другопласираног Огњена Бунчића из Стрељачке дружине „Панчево 1813 “ а 8 од трећепласираног Јанка Ивковића из Стрељачког клуба „Колубара“ из Лазаревца. Екипно бољи од нашег клуба били су прваци државе СК „Младост“ из Инђије са 529 кругова и вицешампиони СК „Чика Мата“ из Крагујевца са 525 кругова.
Лазар Младеновић, наш најмлађи стрелац“ је укупном скору свог клуба допринео резултатом од 169 кругова а Павле Пејов са 163 круга. Младеновић је 33, а Пејов 47-ми појединачно. На такмичењу је наступило још 5 наших пионира. Давид Мијатовић са 166 кругова је 43, Лука Вучковић са 163 круга 48, Андрија Живковић са 160 кругова 63, Вељко Стокић са 151 кругом 89 и Ђорђе Радишић са 147 кругова 95.

Пионирке СД „Смедерево“, у конкуренцији 22 екипе, заузеле су тринаесто место са 495 кругова, а најбоље пласирана појединачно је Емилија Мартиновић, на 33. месту, са 168 кругова. Круг мање од ње имала је Јана Богосављевић и заузела 39. место, док је Кристина Радојичић са 160 кругова на 64. месту у конкуренцији 99 пионирки.

У дисциплини ваздушни пиштољ Алекса Николић, најбољи млађи јуниор Србије и бронзани у категорији кадета, није успео да стигне до медаље и у конкуренцији пионира, у којој је као и Манојловић, излазно годиште. Са 179 кругова нашао се на петом месту. За медаљу су му недостајала само 2 круга.

Прослављени смедеревски стрелац и најстарији учесник овогодишњег државног првенства Новица Петровић је својој богатој ризници трофеја, у 69. години и 52. сезони у којој се такмичи, придодао још једну титулу сениорског државног првака серијском ваздушном пушком. Тријумфовао је са 379 кругова испред далеко млађих конкурената, Далибора Павловића (1995) из СД „Панчево“ 1813 са 373 круга и Илије Нововића (2002) из Стрељачке дружине „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца са 372 круга.

Стрељачка дружина „Смедерево“ до краја маја завршава са обуком још једне генерације Школе стрељаштва. Реч је о близу 40 нових полазника који су уписани од јануара ове године. Упис нових полазника у Летњу школу стрељаштва, која ће трајати три месеца, је од 15. маја, а са обуком се почиње од 1. јуна. Информације и пријаве могу се добити радним данима на стрелишту у Спортској хали Смедерево или путем фејсбук и инстаграм профила клуба.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.