ЦРВЕНИ КРСТ: У АПРИЛУ ПРИКУПЉЕНО 210 ЈЕДИНИЦА КРВИ

Црвени крст Смедерево је, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, у пет акција организованих током априла прикупио 210 јединица крви.  Из ове организације захваљују добровољним даваоцима и позивају грађане да и убудуће учествују у акцијама добровољног давања крви.

Из Црвеног крста Смедерево обавештавају јавност да је 28. априла одржана редовна годишња седница Скупштине ове организације, на којој су размотрени и усвојени извештај о раду Црвеног крста Смедерево у 2021. години и извештај о реализацији финансијског плана за 2021. годину са коментаром Надзорног одбора Црвеног крста Смедерево, као и план и програм рада Организације за 2022. годину, финансијски план и календар најзначајнијих активности у овој години.

На истој седници, размотрен је и усвојен предлог Одлуке о расписивању избора у Црвеном крсту Смедерево за мандатни период 2022-2026. године, програм изборних активности и предлог Одлуке о критеријумима за избор чланова Скупштине Црвеног крста Смедерево за наведени мандатни период.

Чланови Скупштине усвојили су иницијативу да Томислав Живановић буде изабран за почасног председника Црвеног крста Смедерево, имајући у виду његов рад и допринос развоју програмских активности организације. Он ће ову функцију обављати волонтерски, како би својим дугогодишњим искуством допринео бољем раду организације, саопштено је из Црвеног крста Смедеревп.

Пре почетка седнице, одата је пошта преминулим члановима, активистима и сарадницима између две седнице Скупштине Црвеног крста Смедерево.

Овој седници присуствовали су Марија Марковић Ставрић, заменик градоначелника Града Смедерева, мр Радмило Грујућ, председник Надзорног одбора Црвеног крста Смедерево, Лана Ђурашковић, председник теренске јединице Црвеног крста Смедерево „Др Владан Ђорђевић“, представници медија и други.

СДН

фото: Смедревске новине

 

Comments are closed.