СПАЈАЊЕ КОМЕРЦИЈАЛНЕ И НЛБ БАНКЕ, ПРИВРЕМЕНА ОБУСТАВА УСЛУГА И СРЕВИСА ДО 4. МАЈА

Након добијања свих регулаторних дозвола, као и регистрацијом припајања у Агенцији за привредне регистре, данас је успешно окончан вишемесечни поступак правног спајања НЛБ Банке и Комерцијалне банке, чланица НЛБ Групе, у једну банку која од 30. 4. наставља да послује под новим именом – НЛБ Комерцијална банка.

Поступак статусне промене припајања званично је покренут након објаве нацрта Уговора о припајању у октобру 2021. године. Тада је дефинисано да се НЛБ Банка припоји Комерцијалној банци која наставља да послује као универзални правни следбеник, на начин прописан законским и подзаконским актима, као и општим актима друштава.

„Ово је први од последњих неколико корака у дугом и захтевном процесу спајања НЛБ банке и Комерцијалне банке у НЛБ Комерцијалну банку. Током предстојећих празника очекује нас оперативно спајање система, за шта сви наши тимови темељно припремљени,“ истакао је Властимир Вуковић, председник Извршног одбора Комерцијалне банке и додао да нова НЛБ Комерцијална банка остаје посвећена стратешком циљу – јачању сервиса и тржишне лидерске позиције у Србији, а НЛБ Група успостављању лидерске позиције у региону.

Привремена обустава сервиса и услуга у финалном кораку спајања

Преостале дане првомајских празника искористићемо за финално спајање база и система, како бисмо клијентима 4. маја спремни пожелели добродошлицу у нову НЛБ Комерцијалну банку.

У овом периоду наши клијенти моћи ће неометано да користе банкомате, обављају трансакције картицама на продајним местима као и путем дигиталних новчаника КомБанк и НЛБ Паy, док ће доћи до привремене обуставе рада одређених услуга и сервиса. Електронско и мобилно банкарство, за клијенте НЛБ Банке неће бити доступни у периоду од данас од 17 часова, а за клијенте Комерцијалне банке од 22 часа, најкасније до среде 4. маја. У истом периоду неће функционисати СМС обавештења о потрошњи средстава приликом коришћења картица. Плаћање картицама путем интернета за клијенте Комерцијалне неће бити доступно од данас од 22 часа, најкасније до среде, 4. маја, док ће за клијенте НЛБ Банке функционисати без прекида.

Комерцијална и НЛБ Банка моле све своје клијенте да се на време припреме за краткотрајну обуставу наведених услуга и сервиса, и захваљују им се на разумевању и подршци да најбоље из обе банке обједине у новој банци правих прилика.

 

 

Comments are closed.