ЗАПАЖЕН НАСТУП ВЕСЛАЧА НА „КРОАЦИЈА ОПЕНУ“

Минулог викенда Веслачки клуб Смедерево наступио је на традициоанлној регати „Кроација опен 2022“, 38-ој по реду, која је одржана у Загребу на Јаруну. Боје Смедерева бранили су Александар Филиповић у конкуренцији сениора, Марко Торбица, сениор Б и Јован Маринковић кадет, саопштено је из смедеревског Веслачког клуба.

-Филиповић је другог дана био трећи у скифу за сениоре, Марко Тпрбица је заузео четврто место у Б финалу, а Јован Маринковић је био други у четверцу скулу у комбинацији са веслачима Бегеја из Зрењанина Црвене звезде из Београда. На регати је наступило Преко хиљаду веслача из Словеније, Србије, Аустрије, Бугарске, Естоније, Италије, Израела, Мађарске, Словачке, Турске, Молдавије и Хрватске. Била је то добра прилика да се види колико се урадило током зимских вишемесечних припрема – наводе у клубу.

За нешто више од десет дана најбоље јуниоре Србије, међу њима и неколико веслача Смедерева, учествоваће на изборној трци за састав репрезентације Србије која ће учествовати на Европском првенству 21. и 22. маја у Сабаудији у Италији. Квалификационе трке за састав репрезентације су 22. и 23. априла у Београду.

СДН

фото: Веслачки клуб Смедерево

 

 

Comments are closed.