СТРЕЉАШТВО: ЗЛАТНИ ДАН НИКОЛИЋА И КОСТИЋА

„Најуспешнији клуб финалног турнира Купа Србије у Б програму, одржаног у Смедереву, био је организатор такмичења. Стрељачка дружина „Смедерево“ је освојила три, ужички „Алекса Дејовић“ две, а седам клубова по једно злато“ – како пише прес служба Стрељачког савеза Србије. Шалу на страну, смедеревски стрелци у дисциплини ваздушни пиштољ издоминирали су у све три категорије. Алекса Николић је најбољи пионир и кадет, а Петар Костић најбољи млађи јуниор. У дисциплини стандардна ваздушна пушка, Лазар Суботић је у категорији млађих јуниора био шести, а Анђела Радојичић осма у категорији млађих јуниорки.

Два стрелца Стрељачке дружине „Смедерево“ освојила су три златне медаље на финалу Купа Стрељачког савеза Србије, у Б програму, које је јуче одржано на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево. Златни дан отворио је Алекса Николић, који је у дисциплини ваздушни пиштољ, са феноменалних 189 кругова био најбољи пионир. Сребрну медаљу освојио је Лука Квасневски, из Стрељачког клуба „Земун Центар“, са 187 кругова, а бронзану Вељко Митровић, из СК „Алекса Дејовић“ из Ужица, са 185 кругова. У категорији кадета Николић је далеко иза себе оставио конкуренте, са 561 кругом, што је његов нови лични рекорд, само 5 кругова мањи од државног рекорда за кадете. Други, Матеја Трипковић из Ужица, имао је 548 кругова, а трећи Вук Николић, из Клуба стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда, 544 круга. Николић је водио и почетком финала у категорији млађих јуниора међутим, пред крај, када је дошло до елиминације за четврто место, није успео да остане у борби за медаље. Недостајала су му два десета дела круга. Оно што није успело Николићу, јесте његовом клупском другу, Петру Костићу. Петар Костић се током целог финала смењивао на прва два места, прво са Николићем, а затим са Филипом Костићем, из Спортског стрељачког удружења „Сава Месарци“ из Владимираца. На крају је тријумфовао са 3,4 круга предности испред презимењака и освојио титулу победника Купа Србије!
У дисциплини стандардна ваздушна пушка, Лазар Суботић се у финале пласирао као седми са 596,8 кругова, а завршио је пласманом на шесто место. Победио је Алекса Ракоњац из СД „Панчево 1813“, који се пре само пар дана вратио са Европског првенства у норвешком Хамару, као пети јуниор старог континента. Сребрну медаљу освојио је сјајни Вељко Јанковић из СД „Јасеница“ из Смедеревске Паланке, а бронзану Младен Ђорић из СК „Нови Београд-Ушће“. Анђела Радојичић се у финале пласирала као шеста са 412,7 кругова. У веома јакој конкуренцији у којој су биле две репрезентативке Србије, није успела да оде даље од осмог места. Златну медаљу освојила је Елена Стевановић из СК „Колубара“ из Лазаревца, сребрну Љиљана Цветковић из СК „Ниш 1881“, а бронзану Александра Хавран из СД „Јединство“ из Старе Пазове. Наталија Јовановић је била осма у категорији кадеткиња са 402,4 круга, а Лазар Поповић десети са 586,3 круга.

Следећег викенда смедеревске стрелце очекује државно првенство у истој Б категорији, а најмлађе седмо, последње коло Смедервске школске лиге серијском ваздушном пушком.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.