АНЂЕЛА РАДОЈИЧИЋ ОСМА, ВЕЉКО ИЛИЋ ДЕВЕТИ

И ове године смедеревски стрелци забележили су добре резултате на државном шампионату за сениоре и сениорке. Оно што јој није успело на јуниорском, Анђела Радојичић је надокнадила на сениорском државном првенству, пласманом у финале са одличним резултатом. Вељко Илић је ту шансу пропустио, био је девети у категорији сениора. Стандардном ваздушном пушком још је наступила Наталија Јовановић, а у дисциплини ваздушни пиштољ, Душан Бојић, није поновио прошлогодишњи успех, када је био пети у финалу, већ је такмичење завршио на једанаестом месту.

Учешће на сениорском Првенству Србије ваздушним оружјем, у А програму, које је протеклог викенда одржано на стрелишту у Спортском центру „Чаир“ у Нишу, стрелци „Смедерева“ завршили су без медаље, али не и без резултата вредних пажње. Највећи успех је осмо место Анђеле Радојичић у дисциплини стандардна ваздушна пушка. Наша млада стрелкиња била је најмлађа финалисткиња. У квалификацијама је била пета са новим личним рекордом од 625,4 круга. Медаље су освојиле репрезентативке Србије. Злато Теодора Вукојевић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца, сребро Ања Поповић, бронзу Андреа Арсовић, обе из СК „Партизан“ Београд. Друга наша представница у овој дисциплини Наталија Јовановић је била двадесетидевета са 607,3 круга у конкуренцији 43 сениорке. У истој дисциплини наш једини сениор Вељко Илић био је први испод црте за пласман у финале. Резултат од 620,4 круга донео му је девето место у конкуренцији 23 сениора.
У дисциплини ваздушни пиштољ Душан Бојић није успео да понови прошлогодишњи успех, када је освојио пето место. Са 550 кругова био је једанаести. Такмичило се 34 сениора.
Стрелци „Смедерева“ наредног викенда учествују на трећем колу Купа Србије у Б програму које ће се одржати на домаћем стрелишту, у Спортској хали Смедерево.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.